Készen áll abőséges2021 tavaszi betakarítás?Pulyka vadászati ​​szezon várunk, de hogyan néz ki az Ön államának tavaszi előrejelzése?

Magától értetődik, de kijelentjük: hála a vadászisteneknek 2020 egy szemetesben van mögöttünk. Noha 2021 minden eddiginél izgalmasabbnak bizonyult, semmiképpen sem lehet az hogy rossz. Jobb? És ne feledjük, jó dolgok is jöttek 2020-ból, például több amerikai vadász vonult vadonba, mint valaha modern történelmünk során.

Lehet, hogy idén tavasszal többen leszünk kint a bozótosban, de vadászunk ránkÉszak-amerikai vadpulykákegy olyan sport és szórakozás, amely egyedülállóan a miénk – és amelyet érdemes megünnepelni, függetlenül attól, hogy a szabadban gondolkodó emberek száma megnövekszik.Ennek ellenére a legjobb előre nézni, nem hátra, és felkészülni arra, ami eddig azt ígéri,bőségestavaszi. Sok vadász számára ez azt jelenti, hogy várja az év egyik legélvezetesebb termését: a pulykavadászati ​​szezont.

Tehát akár csak a helyi faját szüreteti, akár egy tereppohár serleget vesz fel, semmi sem olyan, mint a pulykavadászat, hogy jól kezdje az évet. És csak a sarkon van.

Ennek megfelelően a legjobb regionális tavaszi előrejelzéseket tekintjük át, hogy kiindulási pontot adjunk a 2021-es tavaszi vadászathoz.

New England Hunts (Hotspotok: Maine, Vermont, New Hampshire)

    Pulyka alfaj:KeletiNépességbecslés:Ne becsülj2020 tavaszi betakarítás:6000 nekemRossz körülmények: New York állam, Pennsylvania, a csökkenő trendű populációk miatt

Az Egyesült Államok északkeleti részének Kelsey M. Sullivan, a Maine-i belvízi halászati ​​és vadon élő állatok kutatási és értékelési részlegének vándorló és hegyvidéki vadmadár-programjának vezetője azt mondja, hogy a legtöbb államban stabil 2021 tavaszi pulykavadászati ​​szezonra számít.

Pontosabban, New Hampshire kiváló lehetőségeket kínál a vadászathozvadpulyka, mondja a New Hampshire Fish and Game webhely. Maine-ben is rekordszámú fiasítás ad otthont 2021-ben.

Ha hotspotokat keres, Sullivan megjegyzi Knox és Cumberland megyéket Maine-ben. Kopogtass az ajtókon, mondja OutdoorLife.com . Sok földtulajdonos támogatja a vadpulyka-vadászatot, és gyakran ad engedélyt.

Lásd: Vermont Turkey Hunters Enjoy Hugely Sikeres 2020

East Coast & Southeast Hunts (Hotspot: North Carolina)

    Pulyka alfaj:KeletiNépességbecslés:270 000 NC2020 tavaszi betakarítás:23 431 NCKedvezőtlen körülmények: Dél-Karolina, Tennessee, a túlzott vadászat miatt

Az Egyesült Államok keleti részében az állam betakarítása összességében rekordszinten vagy annak közelében volt. Ez az elmúlt években is rendszeressé vált, így 2021 fényesnek ígérkezik a keleti államok számára. Még a gyengébb feltételekkel rendelkező államok is, mint például a fent említett SC és TN, a legrosszabb esetben átlagos pulykavadászati ​​szezont eredményeznek.

Christopher D. Kreh, a fajdfajd, fürj és pulyka hegyvidéki vadbiológusa az észak-karolinai vadvédelmi bizottságtól hozzáteszi, hogy a pulykavadászat az észak-karolinai vadföldek 2 millió hektáros területének nagy részén jó lehet.

Pontosabban Délkelet-Észak-Karolinát nagy potenciállal rendelkező területként határozza meg.

Öböl-parti síkság pulykavadászat (Hotspot: Arkansas)

    Pulyka alfaj:KeletiNépességbecslés:100 000 AR2020 tavaszi betakarítás:8 583 ARRossz körülmények: Louisiana, a közelmúltbeli kiterjedt trópusi viharkárok miatt

Jeremy Wood, az Arkansas Game and Fish Commission pulykaprogram-koordinátora azt mondja, hogy a betakarítást tekintve a szezonban az elmúlt évekhez hasonló szezonra számít. OutdoorLife.com . Ezenkívül hozzáteszi, hogy a lakossági felmérések során kapott szaporodási mutatók azt mutatják, hogy 2013 óta 2020 volt a legjobb év a szaporodás szempontjából. idén tavasszal lesz még néhány madár az erdőben .

Wood hozzáteszi, hogy arra számít, hogy a Gulf Coastal Plain ökorégióban továbbra is javulni fog a betakarítási arány. Miért? A régióban az elmúlt két évben erős szaporodási arány tapasztalható – különösen Arkansas államban.

Ha azt tervezi, hogy Arkansas vadgazdálkodási területeit, vagy különösen a nemzeti erdőket érinti, készüljön fel a szezonon kívüli lábmunkára, hogy szárnyasokat keressen és felderítsen.

Hagyd magad mögött a pulykahívásaidat és a bagolybúgásaidat – tisztázza Wood. Hallgassa meg, ahogy az erdők maguktól életre kelnek. Tedd a földre csizmát, és fedj le sok területet a szezon előtt, így van néhány lehetőséged a nyitás napján, ha valaki megveri téged, ahová szeretnél eljutni.

Középnyugati és nyugati vadászat (Hotspotok: Wisconsin, Utah)

    Pulyka alfaj:Rio Grande, MerriamBecsült népesség:N/A, bár Utah pulykaállománya történelmi csúcs közelében volt 2019-ben.Rossz körülmények: Ohio, Colorado, a csökkenő trendű populációk miatt

Amint megjegyeztük, Utah pulykaállománya történelmi csúcs közelében volt 2019-ben. Noha a 2020-as adatok még nem szilárdultak meg, a statisztikai hivatalok máris egy újabb történelmi év felé mutatnak a könyvek számára. Ennek megfelelően a 2021-es tavaszi pulykavadászszezon Közép-Nyugatra, az Egyesült Államok Sziklás-hegységi régióira, valamint nyugatra is tart.

Valójában az olyan államokban, mint a Utah, a vadon élő pulykák száma olyan mértékben megnövekedett, hogy a madarakat zavarónak minősítették. Jó vadászatnak hangzik!

Ha a Merriam alfajra vadászunk nyugaton, a magasabb szint kulcsfontosságú. Ha azonban Rio Grandesba megy, ragaszkodjon az alacsonyabb szintekhez.

Lásd: Ohio pulyka betakarítási száma a vadászati ​​tüskék ellenére is csökken

Nyugati parti pulykavadászat (hotspotok: Kalifornia, Oregon)

    Pulyka alfaj:Rio Grande, Merriam's, Easterns és Eastern/Rio Grande hibridek.Népességbecslés:250 000 CA2019 tavaszi betakarítás:22 179 CA

A nyugati parton, a pulykapopuláció tovább terjeszkedik és növekszik. Mint ilyen, Matt Meshriy, a kaliforniai halászati ​​és vadvilági minisztérium felvidéki játékprogramjának környezettudósa azt mondja, hogy 2021 tavasza kiváló lehetőséget kínál.

Arra számítunk, hogy a kihívásokkal teli költési időszak 2020-ban valamivel alacsonyabb előrejelzést eredményez 2021 tavaszára – teszi hozzá, kivéve Dél-Kaliforniát, ahol jó csapadék hullott. Kétezer tizennyolc és 2019-ben jó téli esőzések voltak a Közép-völgyben és a déli parton, ami a rovarpopulációknak kedvezett, de az idei körülmények Kalifornia nagy részén szárazak voltak, amikor beköszönt a tél, és súlyosbította a pusztító nyári erdőtüzeket. Ezért a legjobb, ha a pulykavadászatot a CA állam aszálydiagramjaival koordinálja.

Ráadásul Meshriy azt mondja, hogy a főbb folyami ökoszisztémákban, mint például a Közép-völgyben, rengeteg szárnyas található. Bármilyen alacsonyan fekvő nemzeti erdő a legjobb választás.

Ebből a célból Meshriy hozzáteszi, hogy a hegyekben keressen pulykákat a közelmúltban fásított területeken vagy a közeli vízzel borított tölgyek környékén, és ügyeljen arra, hogy a költési időszak később indulhat el magasabban.

Készen áll a 2021-es tavaszi pulykavadászatra?

Tudjuk, hogy azok vagyunk. Mint ilyen, szeretnénk sok-sok köszönetet mondani a kedves embereknek OutdoorsLife az államok tavaszi előrejelzésének átfogó részletezéséhez.

A legújabb Amerikábanvadpulykavadászat hagyományai, maradj vadásztársaiddal itt a címen outsider.com .

Szerkesztő Választása