Nem számít, mi vagyvadászat, a megfelelő arcfesték alkalmazása különbséget tehet a betakarítás vagy a betakarítás nélküli között. Hozza ki a legtöbbet a következő vadászatból ezekkel a technikákkal és tippekkel a bőr megfelelő álcázásához.

Ha itt vagy, nagy eséllyel készen állsz arra, hogy elsajátítsd az álcázásodat. Bár egyszerűbbnek tűnik, ha tetszőleges számú ruhadarabot csúsztat az arcára vagy körül, az arcfestés elsajátítása vadászatra lehetővé teszi, hogy könnyedén beleolvadjon bármilyen környezetbe. Tehát dobja el a hat különböző (hülyén drága) pulóvert az Amazon kosarában, és váljon az álcázás mesterévé a profik tippjei és trükkjei segítségével.

Emellett gondoljon arra, milyen boldog lesz a következő, rekkenő vadászati ​​szezonban, amikor már csak néhány hideg festékkel kell dörzsölnie a szabaddá tett bőrt – ahelyett, hogy felkenné. több ruha .Térjünk rá!

Első lépés: A megfelelő arcfestékek beszerzése vadászathoz

Kint voltál, és jól izzadtál a vadászfelszerelésben. Amikor így tesz, bőre hatalmas fényt kölcsönöz – olyat, amelyet zsákmánya egy mérföldről is láthat. Még akkor is, ha hűvös, nyugodt és összeszedett vagy, bőrünk természetes fénye, tónustól függetlenül, még gyenge fényviszonyok mellett is csillog és csillog a legtöbb állat számára.

Mint ilyen, az arcfestés első jelentős előnye, hogy teljesen kiküszöböli az említett tükröződést. Vagyis ha a megfelelő festékekkel dolgozik. Tehát az első fő profi tipp, amit itt bátorítunk:

Mindig ügyeljen arra, hogy a festékei mattak legyenek, és ne legyenek fényesek .

Ez egyszerű, ha drágán vásárolvadászatarcfestékeket, mert mindig mattak lesznek. De ha takarékos vagy (mint a legtöbben a vadonban), és sokkal olcsóbb lehetőségeket használsz, otthon, jó megvilágítás mellett vigye fel a kezére, és ügyeljen arra, hogy a színek nulla fényesek legyenek. Ha van, dobja ki. Használjon bármit, amit talál, ami megfizethető és matt is: a Halloween arcfestékektől a helyi sminkfolyosó boltjaiig.

Ha eldöntötte, hogy milyen festéket választ, akkor a legjobb a következő színek készen állnak a dübörgésre:

    Fekete Barna Sötétzöld Természetes, világoszöld (nime lime zöld vagy semmi fluoreszkáló) Természetes, világosbarna (kerülje a csontfehérhez közeli dolgokat is könnyű)

Ha igazán jól akarod csinálni, közepes szürke szín hozzáadása a palettához nagyon hasznos lehet téli és erdei vadászatoknál.

Következő: Alapvető eljárás festékek felviteléhez a szabaddá tett bőrre

Ha elkészítette a swatch o' Camo festékeit és ízlése szerint, itt az ideje, hogy a mesterséggel. Ennek érdekében mindig meg kell győződnie arról, hogy a környezetének megfelelő színeket és mintákat alkalmaz. De erről bővebben a következő részben. Először is tudnod kell, mit csinálsz!

A vadászat arcfestési folyamatának legjobb módja az, ha aszimmetrikusan alkalmazza a választott elsődleges színt. A kulcs itt az, hogy beleolvadj. Ha úgy fested ki magad, mint egy hadifőnök, az csak nevetni fog rajtad a szarvasok, amint elmenekülnek. Így szerintem egyenetlen, foltos, teljes fedés kezdeni.

Takard be az egész arcodat is, ha kibírod. Lehet, hogy magától értetődik, de egy állat minél kevesebbet tud aktívan tevékenykedni lát , a jobb.

Legalább a sötét színeidet – például a feketét, a sötétbarnát vagy a sötétzöldet – arra szeretnéd használni, hogy elsötétítsd a leginkább szembetűnő emberi vonásainkat: az orr, a szemöldök/homlok, az arccsont és az áll.

Ezután vigye fel világosabb színeit, legyen az barna, világoszöld vagy szürke, az arc mélyebb (mély) területeire: a szemgödörbe, a szemöldök alá, az orra és/vagy a szája alá. Ez ellentmondónak tűnhet, de ne feledd: az álcázás lényege általában az, hogy megtörd a természetes formádat, és nem emberinek tűnj.

A két technika együttes alkalmazása azt jelenti, hogy a végeredmény a kiemelkedő vonásai sötétebbek, a süllyesztett vonásai pedig világosabbak lesznek.

Ennek során ügyeljen az aszimmetriára, és arra, hogy arcának mindkét oldala ne illeszkedjen egymáshoz. Gondolj a természetre. Lenni természet .

Terjessze ki ezt az alaplakk ötletet a nyakára és a kezei tetejére, valamint minden másra, ami látható lesz. Ha Ragadozó stílusban Arnoldra vadászik, nem, hanem a felsőben, akkor ez a teljes kar festése neked, katona.

Miután minden olyan területet bejárt, amelyet nem szeretne látni vadászat közben, keverje össze az arc (és a test) festék széleit. Ehhez dörzsölje át az egyik színt a másikba, és kissé elkenje magát, hogy kevésbé Pollocknak ​​és több Picassónak tűnjön.

Végül: Legyen a természet: Ideje testreszabni

Most, hogy leraktad az aszimmetrikus alapréteget, ideje személyre szabni az arcfestéketvadászati ​​környezet. Ehhez érdemes újra felvinni a színeket, de olyan meghatározott vonalakban és/vagy mintákban, amelyek a legjobban álcázzák a betakarítás helyét.

Ezt a következő réteget, amelyet fedőlakknak nevezünk, különböző mintákban kell felvinni, amelyek:

    A.) Illessze ruházata terepmintás mintáját B.) Közvetlenül illeszkedjen ahhoz a környezethez, amelyben tartózkodni fog C.) Törekedjen A és B együttesre

Ne aggódjon, nem fogunk túlzottan kiborulni. A következő minták és formák működnek a legjobban gyakori vadászati ​​környezetben:

    Vigyen fel függőleges csíkokat az erdős, préri vagy szavanna területekre Sűrű aljnövényzet vagy bokrok esetén használjon durva foltokat Alkalmazzon függőleges, világosabb árnyalatú csíkokat sötétebb árnyalatú kis foltokkal a mély erdőkhöz Vigyen fel tömbös, aszimmetrikus zöldeket és barnákat a nehéz lombozatú területeken Használjon több szürke színt a téli vadászatokhoz, több barnást a száraz területekhez stb.

Ezek azonban csak alapjavaslatok. A legjobb módja annak, hogy álcázzuk magunkat, mindig az lesz, ha kreatívak leszünk, tükröt viszünk magunkkal az utazás során, és megpróbálunk a lehető legjobban illeszkedni a környezetünkhöz. És ha kinevetnek – lehet, hogy ideje elgondolkodni a vadásztársaság cseréjén.

Végül mindent megteszünk annak érdekében, hogy vadászruházatunkat és felszereléseinket a természethez hasonlóvá tegyük – miért ne az arcod és a festéked is?

Ha a terepen büszkélkedik, vegye ki a közvetlen környezetét, és vigye fel őket a festékeire.

Fogj egy kis mohát, és kend be a festékeddel. A száraz leveleket morzsoljuk fel, és nedvesen vigyük fel a festékkel. Minden apróság segít, és bőrünk sima textúrájának megbontása nagyban feloldja ezt az állandóan fenyegető emberi jelenlétet.

Noha az interneten is rengeteg névre szóló arcfesték és hasonló található, az Outsidernél mi mindent megteszünk a saját módján. Ezért a fenti profi tippeknek sokkal tovább kell menniük, hogy felkészítsék a festésre bármilyen vadászati ​​helyzetben: időtől és helytől függetlenül.

A legújabbakértvadászati ​​tippek és trükkök, maradj vadásztársaidnál a outsider.com .

Szerkesztő Választása