Tragikus módon egy 75 éves hawaii turista a közelmúltban meghalt, miután 100 méter magasan belezuhant egy működő vulkánba.

A mai nap elején a hatóságok egy azonosítatlan hawaii turista holttestére bukkantak. Megállapították, hogy a férfi 100 méterrel a Kilauea vulkán egyik kilátójának kráterpereme alá esett. Bár igyekezett jobban bepillantást nyerni a tereptárgyba, végül lezuhant. Miután a parkőrök és a Hawaii megyei tűzoltók a sötétben keresték a férfit, nem reagált.

Annak ellenére, hogy ez Hawaii legaktívabb vulkánja, a turisták éjszaka látogatnak el, abban a reményben, hogy meglátják az izzó lávatavat az óriási tömeg kitöréséből.A hiloi lakos vasárnap este tűnt el a népszerű Hawaii Volcanoes Nemzeti Parkban vasárnap késő este. Miután nem tudtak vele kapcsolatba lépni, családja hétfőn bejelentette az eltűnését.

A Nemzeti Park Szolgálata közleményt adott ki. Miután a sötétben keresték a férfit, a Nemzeti Park Szolgálat őrei és a Hawai'i megyei tűzoltók megtalálták a férfi holttestét körülbelül 100 lábbal a kráter pereme alatt, a Kilauea vulkán csúcsán lévő Uekahuna kilátótól nyugatra. A parkőrök helikopter segítségével 8 óra körül találták meg a holttestet.

Azonban nem ez az első eset, hogy valaki beleesik a kráterbe. 2019-ben egy 32 éves férfi 70 métert zuhant Kilaueába, miután átlépett a korláton. Három óra elteltével a védők és a tűzoltók kimentették.

2017-ben egy 38 éves férfi tragikusan meghalt Kilaueában, miután öngyilkos lett.

A látogatók soha ne lépjék át a biztonsági korlátokat, különösen a veszélyes és destabilizált sziklaperemek környékén. A biztonsági korlátok átlépése és a zárt területekre való belépés súlyos sérüléseket és halált okozhat – mondta még 2017-ben John Broward főrendőr.

Őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak, és reméljük, hogy megkapják a szükséges válaszokat.

A Kilauea vulkán gyönyörűen ijesztő fotókon tör ki

Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagramon

Az Explore Hawaii Farms & Markets (@hawaiifarmtrails) által megosztott bejegyzés

Még 2021 szeptemberébenfotók Hawaii legaktívabb vulkánjáról készültek.

A New York Post beszámolt arról, hogy az Egyesült Államok Geológiai Szolgálata kitörést észlelt a Halemaumau kráter tetején. A kitörés több mint 700 házat rombolt le, és több ezer embert kényszerített evakuálásra. Ez volt az első jelentős kitörés a mérföldkőben 2018 óta.

Az ABC News arról számolt be, hogy bár ez a kitörés négy hónapig tartott, a vulkán annyi lávát lövellt ki, hogy 320 000 olimpiai méretű úszómedencét megtöltsön. A kitörésből származó megkeményedett láva most Manhattan fele akkora területet fed le. Bár ez New York közelében sem fordult elő, ettől a ténytől Manhattan nem hangzik olyan szórakoztatónak.

Minden jel arra utal, hogy a kráteren belül marad. Ken Hon, az USGS tudósa elmondta a New York Postnak. Nem látunk arra utaló jeleket, hogy a láva beköltözne a keleti hasadékzóna alsó részébe, ahol emberek élnek. Jelenleg minden tevékenység a Hawaii Vulkánok Nemzeti Parkban folyik.

Szerkesztő Választása