A lottón való részvételtől a dátumokig és időpontokig itt van minden, amit tudnia kell a 2022-es éves szinkron szentjánosbogár-megtekintési lehetőségrőlGreat Smoky Mountains Nemzeti Park (GRSM).

Május végétől június elejéig a Smokies a természetben páratlan látványt kínál. Ahogy beköszönt a nyár,a természetben előforduló jelenség Photinus carolinus – szinkronban villogó szentjánosbogár faj – kezdődik a Great Smoky Mountains Nemzeti Parkban.

2022-ben a park június 3-tól péntekig és június 10-ig, péntekig hirdette meg az idei megtekintési lehetőséget. A látogatók azonban nem hajthatnak be egyszerűen Elkmontba, és elkaphatják a látványt. A népszerű kereslet miatt a megtekintés 2006-ban lottóalapúvá vált. Az Outsider azonban kevés nemzeti parki tevékenységet ajánl e mellett, ezért mindenképpen nézze meg az alábbi részleteket, és jelentkezzen, hogy 2022-ben részt vegyen.A részletek: Elkmont Synchronous Firefly Viewing 2022

  Mikor:Június 3-tól péntekig június 10-ig, péntekigAhol: Elkmont táborhely a Great Smoky Mountains Nemzeti Parkban Hogyan:A korlátozott megtekintési lehetőséget a közönség egy áthaladó jármű sorsolásával igényelheti www.recreation.gov
  • A sorsoláson április 29-én, pénteken 10:00 órától május 3-án, kedden délelőtt 10:00 óráig lehet sorsolni.
  • Minden jelentkezés, függetlenül a nevezés időpontjától vagy dátumától, egyformán számít a lottópályázók csoportjában
  • A sorsolás során összesen 800 járműbérletet adnak ki, éjszakánként 100 bérletet.
  • A sorsolás eredménye május 13-án, pénteken lesz elérhető
 • Háztartásonként szezononként egy lottópályázat korlátja

A park szerint az Elkmont területére való bejutás korlátozott lesz a 2022-re előre jelzett csúcsaktivitás nyolc napján. Ez jelentősen csökkenti a forgalmi torlódásokat és biztonságos megtekintési élményt nyújt a látogatók számára. A lottórendszer minimálisra csökkenti ezen egyedülálló szentjánosbogarak zavarását a párzási csúcsidőszakban.

Hogyan működik a Great Smoky Mountains Nemzeti Park Firefly lottója, beleértve a költségeket

Amikor eljön a résztvevők kiválasztásának ideje, összesen 800 járműbérletet adnak ki, éjszakánként 100 bérletet a GRSM sorsolási folyamatán keresztül. A sorsolás végeredménye május 13-án, pénteken kerül nyilvánosságra. A jelentkezők e-mailben tudják meg, hogy sikeresek voltak-e és megkapták-e a parkolási igazolványt, vagy sikertelenek, és nem tudtak parkolóbérletet szerezni.

Fotó: Radim Schreiber, GRSM, NPS sajtóközlemény

Minden egyes jármű bérlet belépést biztosít közvetlenül az Elkmont kilátóhelyen történő parkolásra egy személygépjármű számára, legfeljebb hét utassal. A jelentkezési folyamat során a sorsolásra jelentkezők két időpontot is megadhatnak, hogy részt vegyenek a megtekintési lehetőségben a nyolc napos időszakban – ismerteti a park.

A GRSM véletlenszerű számítógépes sorsolási rendszert használ az alkalmazások kiválasztásához. Minden jelentkezőnek 1,00 USD jelentkezési díjat kell fizetnie. A nyertes pályázók automatikusan parkolóbérletet kapnak. Ezután 24,00 USD foglalási díjat számítanak fel ugyanarra a hitel- vagy betéti kártyára, amelyet a jelentkezési díjhoz használt.

Ez a 24,00 USD foglalási díj fedezi a bérletek, a helyszíni hordozható mellékhelyiségek és a kellékek odaítélésének költségeit. Ezenkívül finanszírozza a GRSM éjszakai személyi költségeit az Elkmont-i megtekintési lehetőség kezeléséhez. Méltó ügy!

MintGreat Smoky Mountains Nemzeti Parkkéri: Háztartásonként évente csak egy bejegyzést kérek. Sok sikert, kívülállók! A május 3-i határidőig mindenképpen jelentkezzen a sorsoláson.

Szerkesztő Választása