Lehet, hogy a lánc soha nem szakad el, de úgy tűnik, hogy a Fleetwood Mac visszafordíthatatlanul széthasadt, és nem látszik a közeljövőbeni találkozás. Régi tagStevie Nicksállítólag megakadályozta, hogy Lindsey Buckingham gitáros újra csatlakozzon a bandához. Ez azután történt, hogy az alapító Mick Fleetwood kifejezte az újraegyesülés óhaját.

Buckingham még 2018-ban hagyta el az együttest, miután megnőtt a feszültség a csoport között. Régóta tagja volt a zenekarnak, és segített felemelni a Fleetwood Mac-et a történelmi magasságokba. De Buckingham és Nicks kapcsolata hosszú és bonyolult.

Buckingham szerint Nicks soha többé nem akar vele fellépni. Annyit mondott. Buckingham távozása után Fleetwood helyett Neil Finn a Crowded House-ból és Mike Campbell a Tom Petty & The Heartbreakersből.Mick [Fleetwood], akivel többször beszéltem, azt sugalmazta, hogy meg akarja próbálni újra összehozni ötünket – mondta Buckingham. Entertainment Weekly . Nem láttam az utolsó turnéjukat. Biztos vagyok benne, hogy jó volt, de ehhez képest valószínűleg nagyon lágy volt… Annyi más Fleetwood Mac anyagot dolgoztak fel, és Crowded House-dalokat és Tom Petty-dalokat készítettek. Szóval nem voltam benne biztos, hogy ez hogyan fog végbemenni. És abban sem voltam biztos, hogy végül Mick mit gondol erről. De ez a helyzet politikája vezetett oda.

Fleetwood Mac és Stevie Nicks

A Fleetwood Mac úgy döntött, hogy 2018-ban elengedi Lindsey Buckinghamet. A banda többi tagja támogattaStevie Nicksbejelentett viszályban. A hír kirobbanása után Buckingham pert indított az együttes ellen. Később azonban peren kívül megegyeztek. Nicks azt mondta a Buckingham menedzserének, hogy soha többé nem akar vele játszani.

Buckingham azóta csalódottságának adott hangot az együttes elhagyása miatt. Úgy véli, hogy Nicksnek megvan az ereje, hogy véget vessen száműzetésének. De nem hiszi el, hogy megteszi. Ők ketten nem léptek kapcsolatba azóta, hogy Nicks 2019-ben levelet küldött neki szívrohama után.

Stevie-nek tényleg el kell jönnie ehhez a nézőponthoz, és én már nagyon régóta nem beszéltem Stevie-vel, szóval nem tudom, hol van ez – mondta. Ez minden bizonnyal olyasvalami, amit több ember hozott nekem, aki közel áll a helyzethez.

Buckingham úgy érzi, hogy egy kicsit becsapták, mert kiszorították a Fleetwood Macből. Bár Nicks és az énekhangja segített Fleetwoodnak felkerülni a térképre, Buckingham maga is fontos szerepet játszott. Azt mondta, szívesen visszajönne játszani.

Nem annyira az volt, hogy úgy éreztem, csorbát szenvedtem, hogy nem csinálhatok még egy Fleetwood Mac turnét, de úgy gondoltam, hogy ez tényleg nem tartja tiszteletben azt az örökséget, amelyet felépítettünk, ami a csapások leküzdéséről szólt.

Szerkesztő Választása