Legközelebb, ha vadonbeli kiránduláson találja magát, érdemes becsomagolnia ezt a fűszert. A jelentések szerint a természetjáró bő két hétig élt túl a kaliforniai vadonban egy fél üveg salsával. A hálaadás napját követő napon egy házaspár a kaliforniai Big Bear Lake és Angelus Oaks között táborozott, amikor meghallották, hogy valaki segítségért kiabál.

'A repülési útvonal alatt voltunk, és egy repülőgép elég alacsonyan elhaladt, és hallottuk, hogy valaki segítségért kiált' - Allison Scott mondott .

Nem tudták, hogy ez egy mentőakció kezdete lesz. Miközben a pár követte a titokzatos hangot, végül egy férfira bukkantak, aki két hete volt egyedül az erdőben.„A barátom átnéz a gerincen, és azt kiáltja: „Hé, látlak!” – mondta Scott újságíróknak. „Volt nála egy bot, amin egy vizespalack próbált jelezni. Nem tudott járni. A lábai rendkívül bedagadtak és elfertőződtek már csak a sok gyaloglástól, és valószínűleg a hidegtől is, ahol volt.

Amikor a férfihoz értek, akiről később megtudták, hogy Ericnek hívják, azt mondta nekik, hogy két héttel korábban eltévedt az erdőben. Ráadásul azt is elmondta neki, hogy csak fél üveg salsát kell megennie. Mégis, valami csoda folytán életben maradt.

Természetjáró minimális sérüléseket szenvedett annak ellenére, hogy két hétig elveszett a kaliforniai vadonban

Amikor a vadonban való túlélésről van szó, az emberi test csodálatos dolgokra képes. Az azonban, hogy mennyi ideig bírja valaki étel vagy víz nélkül, az adott személy sajátos genetikai és egészségi állapotától függ. Ennek ellenére, a legtöbb kutatás azt mondja nekünk, hogy az emberek 20 és 70 nap között bárhol túlélhetnek tartás nélkül. A legtöbb test azonban nem bírja tovább 40 napnál.

Miután megtalálták Eriket, azonnal segítségért telefonáltak. Mike McClintock, a zászlóalj főnöke és a San Bernardino megyei tűzvédelmi körzet szóvivője szerint az osztály mentőalakulatokat küldött a sűrű erdős területre. Később azonban helikoptereket kellett bevetniük a mentéshez. Ennek eredményeként a San Bernardino seriff osztályának helikoptere felemelte Eriket. Miután megvizsgálták, „könnyebb sérüléseket” szenvedett, és mentőautóval szállították.

Bár a tisztviselők nem tudták megerősíteni Eric jelenlegi egészségi állapotát, a pár azt mondta, hogy teljesen felépül. Ráadásul még azt is felajánlotta, hogy elviszi őket vacsorázni minden segítségükért.

„Azt mondta, hogy nincs mobiltelefonja. Megvan a vezetékes telefonja, és azt mondta: „Amikor Oceanside-ban vagy, elviszlek vacsorázni. Csak hívjon fel” – mondta Scott.

„Azt is mondta: „Nagyon sajnálom, hogy csappantyút tettem a kempingezésbe”, én pedig azt mondtam: „Örülök, hogy jól vagy” – tette hozzá Scott. 'Örülök, hogy rád találtunk.'

Szerkesztő Választása