A Pennsylvania Game Commission nagy változásokat tartogat a 2021-22-es időszakravadászatévad.

A bizottság korlátlanul engedélyezi az őzike jelölését, bővíti az egyes vasárnaponként vadászható fajokat, korlátozza a pulykaszezonokat és elektronikus engedélyeket ad ki, Lancaster Online jelentéseket.

Pennsylvania korlátlan számú őzike-címkét javasol

A bizottság minden évben véges számú agancs nélküli szarvasra vonatkozó engedélyt ad ki egy adott területre. Az egyes területekre vonatkozó kiosztásokat a helyi szarvasállomány alapján határozzák meg.A közelmúltban azonban a bizottságnak nem sikerült eladnia az összes általa kiadott engedélyt. Például az elmúlt szezonban a területek közül kettőnek összesen 16 000 eladatlan licence volt.

Jelenleg minden vadász három agancs nélküli engedélyre korlátozódik a WMU 5C, 5D és 2B különleges szabályozási területein kívül eső területeken. Azokon a területeken a vadászok korlátlan számú engedéllyel rendelkezhetnek.

A bizottság azonban fontolgat egy olyan javaslatot, amely szerint az e területeken kívüli vadászok háromnál több engedélyt kaphatnának. A fogás? Az ezeken a területeken tartózkodó vadászok nem tudnak egyszerre annyi címkét magukkal vinni, amennyit akarnak.

Az ötlet az, hogy a vadászok szezononként korlátlan számú őzike címkét vásárolhassanak országszerte. De egy vadásznak egyszerre legfeljebb négy címkéje lehet.

Így nem lenne korlátozva, hogy egy vadász hány címkét használhat egy szezon során. De a vadászok csak négy őzike cédulát tarthatnak a kezükben egy adott ponton.

Kiterjesztett fajok vasárnapi vadászatra

A pennsylvaniai törvények egészen a közelmúltig csak vasárnaponként engedélyezték a róka-, varjú- és prérifarkasvadászatot. Tavaly azonban az állam törvényhozása úgy módosította a törvényt, hogy három meghatározott vasárnapon engedélyezze a kiterjesztett vadászatot.

Egy vasárnapot a szarvasok íjászatának szenteltek, egyet a lőfegyverrel való szarvasvadászatnak, egyet pedig a medvevadászatnak.

2021-ben november 14-én a szarvasok íjászata lesz. November 21-én a medvevadászaté lesz. November 28-án pedig a lőfegyveres szarvasvadászat lesz.

A bizottság ezen túlmenően november 14-én és 21-én szeretné engedélyezni az apróvad- és prémesvadászatot.

Turkey Seasons Limited

Számos vadgazdálkodási egységben csökken a vadpulyka-populáció. A bizottság tehát 15 területen szeretné korlátozni vagy lezárni az őszi pulykaszezont.

A WMU 5A-ban az őszi szezon teljesen megszűnne. Más területeken a bizottság két hétről egy hétre csökkentené a szezont, vagy három nappal egy hétre csökkentené.

A bizottság nem javasol változtatásokat a tavaszi pulykaszezonra vonatkozóan.

Elektronikus licencek a világjárvány közepette

Jelenleg Pennsylvaniában minden vadásznak papír alapú vadászengedéllyel kell rendelkeznie. A következő szezontól a bizottság lehetővé kívánja tenni a vadászok számára az elektronikus jogosítványok viselését.

Az elektronikus engedélyek a jogosítványuk digitális másolatai lennének, amelyet a vadászok a telefonjukon hordhatnának. A vadállatok számára azonban továbbra is szükség lenne papír tetemcímkékre.

Így tervük szerint a vadászok a vadászati ​​engedélyük digitális másolatát maguknál tarthatnák a telefonjukon, a bizottság pedig postán küldhetné nekik a papír tetemcímkéket.

Továbbra is el lehet menni egy licencügynökhöz, és vásárolni egy papíralapú licencet, majd beszerezni az összes címkét.

A játékbiztosok közelgő találkozója

Ezen túlmenően egy soron következő ülésén a vadvédelmi biztosok testülete megvitatja a 2021-22-es vadászati ​​idénytel kapcsolatos kérdéseket, például a vadászati ​​idény dátumait és a zsákkorlátokat.

Az ülés január 23-án, szombaton, gyakorlatilag reggel 8.30-kor lesz, és élőben követhető a testület honlapján történő regisztrációval. pgc.pa.gov .

Szerkesztő Választása