Mivel a2020-as tokiói olimpia, rengetegen hangoztatták véleményüket a női strandröplabda sportolók egyenruháival kapcsolatban. De nem sokan gondolták magukat a játékosokat megkérdezni a dologról.

A játékok alatt sok szurkoló beszélt arról, hogy a nők többsége olyan bikinit viselt, amely sok bőrt kitett. Az érv az volt, hogy a bikini egyenruha szexista megközelítést jelent a női olimpiai játékokhoz.

Strandröplabda az olimpián – a nőknek bikinit kell viselniük, míg a férfiaknak rövidnadrágot – írta egy néző a Twitteren.Teljesen szexista szabályok – írta egy másik.

A bikini követelménye azonban csak tévhit.Kelly Claes amerikai strandröplabda játékosbeszámolt arról, hogy a sportolók bármilyen egyenruhát viselhetnek a játékok alatt.

Az olimpián hordhatunk hosszú nadrágot, garbót – azt hordhatunk, amit akarunk, – mondta Claes . Mindannyian úgy döntünk, hogy bikinit viselünk.

Maguk a sportolók szerint a bikini az optimális egyenruha a strandröplabda számára.

Ésszerű, hasznos öltözék a napon és a homokban való tartózkodáshoz – osztotta meg Brandie Wilkerson kanadai strandröplabda atléta. És rengeteg sport létezik – senki sem kérdezi, hogy miért viselsz fürdőruhát, ha az úszómedencében vagy.

Míg egyesek úgy tekintenek a bikinire, mint a megjelenésre, sok női röplabdázó másként érvel. Az egyrészes fürdőruhákkal vagy ingekkel ellentétben a bikinik közel sem gyűjtenek össze annyi homokot, mint a konzervatívabb egyenruhák. A megnövekedett mobilitás mellett gyakran a bikini az első választás azoknak a nőknek, akiknek homokba kell merülniük a labdáért.

A strandröplabda sportolók szerint az egyenruha „csodálatos módja az önkifejezésnek”

Ugyanígy a nők nem értenek egyet a férfi egyenruhákkal való összehasonlítással.Férfi strandröplabda sportolókviselhet úszónadrágot úszógumival vagy anélkül.

Senki sem gondolja azt, hogy „Miért viselnek inget a férfiak?” – mondta Sarah Sponcil amerikai röplabda játékos.

Versenyek alatt sem hord mindenki bikinit. Valójában Crissy Jones, az Egyesült Államok strandröplabda atlétája szívesebben hord egy darabot a homokon.

Legyen szó bikiniről, fürdőruháról vagy melegítőnadrágról, Wilkerson kanadai atléta megosztotta azzal, hogy a különböző egyenruha stílusok csodálatos módon fejezik ki magukat.

Míg a strandröplabda sportolóknak nincs korlátozása arra vonatkozóan, hogy mit viselhetnek a homokon, a kézilabdázók egy másik történet. Korábban a júliusi strandkézilabda Európa-bajnokság idején súlyos pénzbírságot kapott egy norvég csapat, amiért nem viselte a kötelező bikini alsót a meccs alatt. Ez felzúdulást váltott ki a közösségi médiában, beleértve a popsztár dühös reakcióját,Pink, aki felajánlotta, hogy kifizeti a bírságot. Ebben a helyzetben a strandröplabda sportolók megérthetik az egyenruhákkal kapcsolatos csalódottságot.

Úgy gondolom, hogy amikor elkezdi korlátozni a lehetőségeket, az gondot jelent – ​​mondta Wilkerson. De ha valaki úgy dönt, hogy nagyon kicsi vagy nagyon nagy ruhát vesz fel, akkor még csak beszélgetésnek sem szabad.

Szerkesztő Választása