A nyugat-virginiai megyékben szokatlanul sok kellemetlenséggel kapcsolatos panasz miatt a DNR jelentős változtatásokat javasol fekete medve vadászat az államban.

Legyen szó sportról vagy természetvédelemről, a medvevadászoknak 2021 őszén némi plusz időt kell felszabadítaniuk. A WV Természeti Erőforrások Osztálya változtatást javasol az állam medvevadászatában. Ezen belül a vadászok további 10 napos nyílt szezont látnának az állam feketemedvéi számára.

A DNR vasárnapi, negyedéves ülésén az Állami Természeti Erőforrások Bizottsága ismertette a javaslatot. Ennek értelmében a Boone, Fayette, Raleigh és Kanawha megyék vadászai kifejezetten profitálnának a meghosszabbított medveszezonból. Ha sikerül, az évad két részre oszlik. Ezek augusztus 28-tól szeptember 6-ig – és október 30-tól november 5-ig.Ez éles változás lenne a 2020-as nyugat-virginiai medvevadászati ​​szezonhoz képest. Az előző szezon október 2-tól október 8-ig tartott.

A WV DNR medveprojektjének vezetője, Colin Carpenter a változás bizonyítékaként a medvekárosítási panaszok magas számát említi ezekben a megyékben. Carpenter szerint a medve-ember interakció drasztikus növekedése azt jelzi, hogy a populációt ritkítani kell.

Carpenter szerint tavaly az állami zavargások miatti panaszok 47%-a ezekből a megyékből érkezett. Valóban drasztikus számok.

A Black Blear „túlnépesedési probléma” vadászati ​​kiterjesztési javaslathoz vezet

A helyi szerint Közlöny-Mail , hasonló túlnépesedési probléma létezett Logan, Mingo, McDowell és Wyoming megyékben.

Ráadásul ez a túlnépesedés az elmúlt két évben jellemző volt, és csak fokozódott. Azzal, hogy augusztus végén megnyitották a szezont, és további vadásznapokat biztosítottak a vadvédelmi tisztviselőknekcsökkenti a medvepopulációtott – teszi hozzá a kereskedelem.

Ezek a múltbeli sikerek szolgálják a vasárnapi javaslatok alapját. Más DNR-ajánlatok a megyék meghosszabbítását vagy a meglévő szezonok hozzáadását foglalják magukban, hogy elkerüljék a drasztikus változásokat.

Ezenkívül a kutyák nélküli medve-lőfegyver-szezon és az állam októberi agancs nélküli szarvasszezonja volt a legnagyobb növekedés – írja a GM. Tavaly 29 megyében volt lehetőség a háromnapos vadászatra. Idén 51 megye lesz nyitva.

Alapvetően csak hozzáadtuk a többi megyét, ahol engedélyezett a lőfegyvervadászat szarvasra – folytatja Carpenter. Jelentősen hangzik, de tavaly ebben a szezonban a vadászok mindössze 38 medvét öltek meg a nyitva tartó 29 megyében.

„Medvekártétel” több megyében, amely valószínűleg üzemanyag-jóváhagyást igényel

Nyugat-Virginia Charleston, Morgantown, Beckley megyéi és más önkormányzatok ezen belülmedve lakta területekmeredeken emelkedett a medvekárosítással kapcsolatos panaszok száma. Ennek eredményeként a DNR vadon élő állatokért felelős vezetője, Paul Johansen szerint ez a javaslat mind a városi, mind a városi önkormányzatok számára lehetővé teszi a medvék íjászatát és számszeríjászatát a vállalati kereteken belül.

A tisztviselők azt is kérik a bizottságtól, hogy a városok mellett a lakástulajdonosok egyesületei számára biztosítsa a városi medvevadászat-szezonok beiktatásának lehetőségét.

A medvék különösen problematikusak a városokban, mert [megismerkednek] az emberekkel és az emberek házai és üzletei közelében található táplálékforrásokkal – folytatja Johansen.

A fehérfarkú szarvasok helyi városi szezonjai hozzájárultak a zavaróan magas populáció csökkentéséhez az egész államban. Johansen szerint városimedvevadászataz évszakoknak ugyanezt kell tenniük.

A nyugat-virginiai állampolgárok a következő hetekben kommentálhatják ezeket a javaslatokat. Aki erre vágyik, annak május 2-ig kell megtennie, amikor a bizottság még egyszer ülésezik. Ugyanebben a hónapban kell a bizottságnak eljárnia a vadászati ​​javaslatokkal kapcsolatban.

Szerkesztő Választása