Ebben a klipben egy lavina hihetetlenül veszélyesnek bizonyult az üdülőközpontba látogatók számára, de szerencsére ez a két síelő megúszta annak ellenére, hogy nem volt megfelelő biztonsági felszerelésük.

Az incidenst egy libegőről vették fel, a Vars The White Forest a francia Hautes Alpesben. Az vírusos a felvételeken látható, hogy a két síelő belekapott a szörnyű csúszásba. Szerencsére sikerült megmenteni őket. Vars ismeri a nagy hegyi síversenyző által közzétett videót Wadeck Gorak és közleményt adott ki az esetről, amely a videó alatt látható.

Látjuk, ahogy a síelők eszeveszetten rohannak el, ahogy a hó hatalmas csúszása eltolódik alattuk a felvételeket lent.Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagramon

Wadeck Gorak (@wadeckgorak) által megosztott bejegyzés

„Köszönjük Wadeck Goraknak ezt a videót és a megelőzési üzenetet” – írta Vars. 'A szezon elején nagyon fontos, hogy mindig legyen nálad a biztonsági felszerelés (DVA, lapát, szonda), és ismerd az időjárási viszonyokat, mielőtt elindulsz a pályáról.'

Az üdülőhely nyitotta meg nyilatkozatát, és arról beszélt, hogy a hétvége ideális időjárási körülményei vannak a síeléshez. „Ezen a hétvégén a Vars La Foret Blanche-ben rendeztük meg a megnyitót, remek hangulatban, optimális körülmények között az új Speedmaster libegőn. Kiváló területre nyílik, de egy fontos pályán kívüli területet gyaloglás nélkül is elérhetővé tesz.”

Az üdülőhely közleményt adott ki, miután az Avalanche videó vírusos lett

Ezután felhívták a figyelmüket a biztonság hétvégi masszív figyelmen kívül hagyására. Annak ellenére, hogy a videón látható két síelő életben maradt, egy varsi síelő aznap egy külön lavinaeseményben vesztette életét.

„Sok emberünk azonban nincs biztonsági felszerelés nélkül, és nincs tapasztalatunk, akit ez az arc csábítana, annak ellenére, hogy a lavinatevékenység nagyon jelen van.”

A továbbiakban azt mondták, hogy tapasztalatlan síelők ereszkedtek le erre a helyre, ami veszélyes volt ezen a napon. Tették ezt „a nyomkövetők elrettentő beszéde ellenére”.

'Élőben láthattuk ezt a lavinát, ami szerencsére jól végződik ennek a két embernek, akiknek egyáltalán nincs biztonsági felszerelésük.'

Kitértek arra, hogy a síelők által kapott szerencsét megúszta egy ember, aki tragikusan életét vesztette ugyanitt délután 4 óra körül. azon a napon. Vars arról számolt be, hogy lavinaérzékelő berendezés nélkül „nagyon nehéz volt időben megtalálni azt a személyt”.

Nyilatkozatukat egy tanáccsal fejezik be minden síelőnek, mondván, nem baj, ha tanácsot vagy segítséget kérnek. 'Ez nem szégyen, ha megmentheti az életét.'

A Hautes-Alpes a francia Alpok szívében található, innen kapta a nevét. Hautes-Alpes lakossága 2019-ben 141 220 fő volt, ezzel a harmadik legkevésbé lakott francia megye. Az átlagos tengerszint feletti magasság több mint 3280 láb, a legmagasabb szintje pedig 13 000 láb feletti. Az egyetlen három jelentős város: Gap, Briançon és Embrun.

Szerkesztő Választása