Egy rendkívül ritka pillanatban egy pár elfogott egy aligátort, aki Florida partjainál úszott. Meglepő módon az aligátort olyan helyen észlelték úszni, ahol a lények általában nem találhatók meg.

Nick Serrano, aki az Instagram „altitudefp” fiókját vezeti, azt mondta, hogy felvételeket kapott a feketecsúcscápa vándorlásáról, amikor észrevette a lényt. Serrano szerint úgy véli, hogy a gator legfeljebb 10 méter hosszú lehetett.

Légifelvételein a nézők láthatják a hatalmas, magányos gátort, amint elúszik a vízbeömlő mellett – ez ritka látvány a tapasztalt fotósok számára. Nézze meg az irreális pillanatot alább.Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagramon

Az Altitude Film & Photo (@altitudefp) által megosztott bejegyzés

„Hihetetlenül hálás, hogy megörökítettem ezt a pillanatot” – kezdték a feliratukkal.

Ahogy a pár leírja, elmentek a floridai Palm Coast melletti helyi strandjukra, hogy felvételeket készítsenek a feketecsúcsok vándorlásáról. Ebben az évszakban Florida keleti partjára hatalmas cápaözön érkezik északról.

Ezeknek a vándorcápáknak a többsége feketecápa és fonócápa. Más nagy cápák, például a kalapácsfejű cápák és a bikacápák azonban ezt az éves vándorlási mintát követik.

„Ma korábban a gf-emmel elmentünk a helyi strandunkra, hogy rögzítsünk néhány felvételt a feketecsúcsok vándorlásáról, ehelyett egy 8-10 láb magas amerikai aligátort találtunk, aki a szörfön cirkál” – írták le.

Hozzátették: „18 éve élek a kincses part és a pálmapartok mentén, és még soha nem láttam, hogy aligátor megtörte volna a bemenetet. Hallottam történeteket a múltban lehetséges megfigyelésekről, de tudomásom szerint egyiket sem rögzítették videóra. Egyszeri élmény, amire biztosan emlékezni fogok.”

A felhasználók megdöbbenve látták, hogy aligátor úszik a floridai öbölben

Miután közzétették a klipet, elárasztották őket a csodálkozás és a megdöbbenés megjegyzései. „Hihetetlen lövés! 24 évig éltem a Treasure Cost-on, és csak azt hittem, hogy látni fogom ezeket a vadállatokat Ausztráliában cirkálni… remek felvétel” – írta egy felhasználó. Valaki más hozzátette: „Ez olyan hihetetlen! milyen nagy élmény volt nektek!”

Noha rendkívül szokatlan, az aligátorokat ritkán észlelik sós vízben úszni. Néhány hónappal ezelőtt valaki látott egy 12 láb magas aligátort Delray Beach szörfözésén.

A Floridai Fish and Wildlife Conservation Commission szerint ezek az állatok képesek szörfözni, és rövid ideig elviselik a sós vizet. A sós vizet azonban nem kedvelik. Legtöbbször édesvízi tavakban, folyókban és vizes élőhelyeken találhatók.

Míg a pár biztonságosan elkaphatta a lényt egy drónnal, egy férfi nemrég egy aligátor áldozata lett. A jelentések szerint az aligátor megharapta ahogy egy közeli tóban öblítette a kezét.

Tisztviselők mondott az eset csütörtökön délelőtt 11 óra körül történt a floridai Sanibelben. A férfinak sikerült kiszabadítania magát, és hívta a 911-et, mivel a szemlélődők segítettek neki szorítót felhelyezni.

Szerkesztő Választása