Andrew Cuomo New York-i kormányzó javaslata szerint mindkettő esetében csökken a lőfegyvervadászat korhatáraszarvasésmedve14-ről 12-re, bővülés mellett nyílpuska használható minden nagy játékszezonhoz.

Vezetői költségvetési javaslatának részeként Cuomo abban reménykedik, hogy néhány kulcsfontosságú változtatást hajt végre az állama vadászatában.

Először is a Cuomo célja a nagyvadak lőfegyverrel való vadászatának alsó korhatárának csökkentése 14 évről 12 évre. Ez lehetővé tenné a fiatalok számára, hogy lőfegyverrel kezdjenek szarvasra és medvére vadászni az államban, mielőtt elérnék a tizenéves korukat.Ezenkívül a Cuomo azt reméli, hogy a számszeríjak használatát minden nagyjátékszezonban is kiterjeszti. A költségvetési javaslat 128. oldala szerint ez magában foglalja bármely szokásos íjvadászat teljes hosszát.

Cuomo kormányzó végrehajtó költségvetési javaslatai az állam azon folyamatos erőfeszítéseire épülnek, hogy több embert, különösen fiatalokat kapcsolódjanak a szabadba azáltal, hogy új módokat kínálnak számukra, hogy részt vegyenek New York kiváló vadászati, halászati ​​és csapdázási lehetőségeiben – tette hozzá az Állami Környezetvédelmi Minisztérium biztosa. Conservation Basil Seggos a javaslatok.

A kérdés azonban továbbra is fennáll: megvalósulnak-e ezek a módosítások?

Soksportolókszívesen látnák ezeket a változtatásokat, de nem szokatlan, hogy ezek közül néhányat törölnének a költségvetési tárgyalások során – magyarázza Chuck Parker. Parker a New York-i Természetvédelmi Tanács elnöke, és a New York-i sportolók mellett a nonprofit természetvédelmi érdekképviselet élén áll.

Lehet, hogy ez az év? Köszönet érte, ha a kormányzó meg tudja csinálni, folytatja NYUpstate újság. Ha a sportolók azt akarják, hogy ezek a változások életbe lépjenek, akkor azonnal fel kell venniük a kapcsolatot a helyi állam törvényhozóival – és különösen a többségi és kisebbségi vezetőkkel az állam szenátusában és közgyűlésében. Csak ne dőljön hátra, és hagyja, hogy a dolgok csak úgy megtörténjenek.

Hogyan érintenék ezek a változások a kiskorúak szarvas- és medvevadászatát New Yorkban?

Ha a változások életbe lépnek,junior vadászok12-13 éves koruk között elkezdhetett vadászninagy játékvadászpuskával vagy puskával – de csak engedéllyel rendelkező szülő és/vagy közvetlen gyám vagy mentor kíséretében. Ez óriási változás lenne a hatályos törvényben. Ennek értelmében a fiatal vadászok csak puskával vagy vadászpuskával takaríthatnak be apróvadat.

Bár ez egyesek számára furcsa változásnak tűnhet, a lépés csak arra szolgálna, hogy New York felzárkózzon szinte az összes többi amerikai államhoz. A cikk írásakor 46 állam engedélyezi a szarvas- és más nagyvadvadászatot 12 évesnél fiatalabb vadászok számára lőfegyverrel és felügyelet mellett.

Bővüljunior vadászatCuomo költségvetési összefoglalója szerint lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy fiatal koruktól kezdve megtanulják a biztonságos vadász alapjait, és ösztönözni fogja a családok fokozottabb részvételét a szabadban.

Ez a törvényjavaslat arra törekszik, hogy eltörölje a szükségtelen korlátozásokat azokra az eszközökre vonatkozóan, amelyeket az ifjúsági vadászok használhatnak… És az általuk űzhető vadfajtákra vonatkozóan. E korlátozások megszüntetése lehetővé teszi a szülők számára, hogy fontos biztonsági óvintézkedésekre tanítsák gyermekeiket – folytatódik a javaslat.

A javaslat változásai a New York-i számszeríjtörvényekben

Ami a NY államot illeti nyílpuska törvények, NYup pontosítja, hogy jelenleg a számszeríj a szokásos íjvadászat utolsó egy-két hetében használható az északi és déli zónában, a rendes lőfegyver-szezonban és a késői íj-/torkolati szezonban. Használatuk engedélyezése a teljes szokásos íjvadászszezon alatt nagy változást jelent… És az elmúlt pár évben vita tárgyát képezi.

Az új vadászok szívesebben tanulhatnak meg számszeríjjal, mint lőfegyverrel vadászni – teszi hozzá a költségvetési összefoglaló. A számszeríj kiterjesztett használata minden nagyjáték-szezonban lehetővé teszi azoknak a részvételét, akiknek nincs fizikai képességük a hagyományos íj kezelésére. Vagy nem érzi magát kényelmesen sörétes puska vagy puska használata, vásárlása vagy viselése közben.

Ahhoz, hogy a számszeríjhasználók ezt megtehessék, mindegyiküknek el kell végeznie egy íjvadászat tanfolyamot. Ezen túlmenően az új jogszabály értelmében a vadászbiztonsági képzést is megkövetelnék. Jelenleg NY csak a szarvasra vagy bármilyen számszeríjjal rendelkező vadakra vadászó számszeríj-vadászati ​​útmutatót ír elő. Ezután ki kell tölteniük egy űrlapot, amely igazolja, hogy elolvasta. A formát a vadászat során hordják – és ennyi.

A kormányzó javaslata el is vetné a számszeríjászat 14-12 éves korig.

A New York-i Crossbow Coalition támogatja a kormányzó javaslatait

Ráadásul a New York Crossbow Coalition támogatja Cuomo javaslatát.

A New York Crossbow Coalíciót a kormányzó bátorítja, beleértve a számszeríj teljes körű bevonását az íjászszezonba… És a szélességre és vontatási súlyra vonatkozó önkényes korlátozások megszüntetését a végrehajtó költségvetési javaslatban – mondja Rick McDermott, a Pulaski munkatársa. McDermott a koalíció szóvivője. Hozzáteszi, a szervezet azt is támogatja, hogy a fiatalok felnőtt felügyelete mellett vadászhassanak nagyvadra a korhatár 12 évre.

McDermott hozzáteszi, hogy a sporttársadalomnak össze kell fognia, hogy ez a végső költségvetésben is megmaradjon nyílpuska rendelkezések.

Az azonban, hogy ez így van-e, az majd kiderül.

A legfrissebb invadászó szalagcímek,tippek és trükkök, maradj vadásztársaiddal a outsider.com .

[Forrás: NYup.com ]

Szerkesztő Választása