Norman Leara karrier örökkévaló. Mint a televíziózás történetének legbefolyásosabb – és legnépszerűbb – műsorai mögött álló szellem, örökre megváltoztatta a médiumot. Egyes műsorai között szerepelMindenki a családban,A Jeffersonok és az Egy nap egy időben, hogy csak néhányat említsünk.

Szóval, mennyi pénzt keresett a csaknem 99 éves legenda pályafutása során? Egy cikk A CelebrityNetWorth.com-on Lear mesés karrierje körülbelül 200 millió dolláros nettó vagyont eredményezett.

A cikk arról is beszámol, hogy Lear 2001-ben 8,1 millió dolláros áron vásárolta meg az Egyesült Államok Függetlenségi Nyilatkozatának egy példányát. 1995-ben 6,5 millió dollárért vett egy kastélyt Los Angelesben. Van egy lakása a New York-i Central Park közelében. ami állítólag 10,2 millió dollárjába került.Norman Lear 1922 júliusában született a Connecticut állambeli New Havenben. A második világháború veteránja. Professzionális pályafutását a PR-ben kezdte, majd komédiaírói pályára váltott. Ez nyilvánvalóan kiváló döntésnek bizonyult.

A cikk szerint Lear elkezdte írni a vígjátékát Rowannak és Martinnak, valamint Martinnak és Lewisnak. Az 1960-as években kezdte el fejleszteni azt a projektet, amelyből az All in the Family lett. Bár a műsor csak 1971 januárjában kerülhetett a televízióba, megérte a várakozás. A műsor sláger lett, és hétig vezetett – számoldhét – spinoff sorozat.

A spinoff sorozatok a következők voltak: Maude, Good Times, The Jeffersons, Checking In, Archie Bunker’s Place, Gloria és 704 Hauser.

Norman Lear átveszi Carol Burnett-életműdíjat a Golden Globe-on

A Golden Globe díjátadón vasárnap (február 28-án)Norman Lear lett a harmadik egyéniséghogy átvegye a Carol Burnett életműdíjat.

Köszönetnyilvánító beszédében Lear köszönetet mondott annak a sok embernek, akik segítették pályafutása során. Még azt is mondta, hogy ma este egy teljesen más Norman Lear lenne itt veled, ha élete során nem támogatták volna ezeket az embereket. Számos kollégát említett beszédében. Még a The Colgate Comedy Hour-ban töltött éveit is megemlítette. Köszönetet mondott feleségének és hat, 26-74 éves gyermekének is az évek óta tartó támogatásukért.

Norman Lear méltóképpen tisztelgett a díj névadója előtt vasárnap.

Nem is érezhettem volna magam áldottabbnak. Meggyőződésem, hogy a nevetés időt ad a nevetésre, és senki sem nevettetett jobban – senkinek sem tartozom több idővel –, mint Carol Burnett és az a zseniális csapat, akik segítettek neki felismerni komikus zsenialitását – mondta Lear.

Az első Carol Burnett életműdíj 2019-ben Carol Burnetthez került. 2020-ban Ellen DeGeneres kapta.

A CelebrityNetWorth.com szerint Norman Lear 1999-ben megkapta a National Medal of the Arts díjat, 2017-ben pedig a Kennedy Center kitüntetést.

Szerkesztő Választása