Butch Cassidy és a Sundance Kidegy kedvelt klasszikus western. De amikor megjelent, voltak olyan kritikusok, akik a film egyes részeit abszurdnak és anakronisztikusnak tartották.

Ez lenne a zene, konkrétan a Raindrops Keep Falling on My Head használata abban a jelenetben, ahol Paul Newman kerékpáros mutatványokat csinál. A dalt Burt Bacharach írta, aki a film összes zenéjét írta, és B.J. Thomas adta elő. George Roy Hill rendező olyan hangzást akart, amely a film hangulatát tükrözi, nem feltétlenül az időszakot.

Ez általános taktika volt a New Hollywood Movementben, amely még gyerekcipőben járt, amikor Butch Cassidy és a Sundance Kid megjelent. Ennek a stílusnak az európai és ázsiai művészmozi és olyan mozgalmak hatása volt, mint az olasz neorealizmus vagy a francia újhullám. SlashFilm.George Roy Hill volt az egyik úttörője ennek a mozgalomnak; ennek nagy köze volt a Butch Cassidy and the Sundance Kid-ben végzett zeneválasztásához. B.J. Thomas énekes számára a Raindrops Keep Falling on My Head volt értelme a jelenetnek, mert ez egy amerikai dal volt. A dal Butchtól származik, és azt mondja, amíg szabad vagy, rendben vagy. Nekem bevált mondta Vanity Fair.

A választás azonban még mindig nem felelt meg a 20th Century Fox táblájának. Azt állította, hogy a dal túl kockázatos és szokatlan. Ráadásul Robert Redford is utálta. És egy kritikus tőle Time Magazine Azt írta, George Roy Hill rendező hirtelen megsemmisíti a nosztalgiát Burt Bacharach legkakofonabb hangsávjával. A „Raindrops Keep Falling on My Head” című szerelmes moddal párosítva – amelybe Newman biciklire ülve mutatványokat hajt végre – a kotta ugyanolyan abszurd és anakronisztikussá teszi a filmet, mint az ünnepelt Smothers Brothers cowboy, aki kerozinos gitáron játszott.

Butch Cassidy és a Sundance Kid valós története

Butch Cassidy Robert LeRoy Parker néven született mormon szülők gyermekeként. Tinédzserként hagyta el otthonát, hogy állattenyésztő legyen, és a törvényen kívüli életmód magához hívta. Harry Longabaugh viszont Pennsylvaniában nőtt fel, olvasott a Nyugatról. Tinédzserként szintén elhagyta otthonát, és egy ideig a wyomingi Sundance börtönében töltött. Ez vezetett becenevéhez: a Sundance Kid.

Sundance csatlakozott, miután Butch megalakította a Wild Bunch-ot. Vonatoknak és bankoknak ütköztek, és marhasuhogást csináltak az oldalán. Folyamatosan menekültek, az Outlaw Trail segítségével Wyomingon, Utah-n, Coloradón és Új-Mexikón keresztül utaztak. Az ösvény mentén búvóhelyek voltak, ahol a banda zsákmányt tárolhatott, elbújhatott, vagy lovat válthattak, hogy folytathassák lovaglását.

MikorButch és Sundanceamikor Argentínába és Bolíviába, az volt a vég kezdete kettejük számára. Bolíviában felismerték őket, és lövöldözésbe keveredtek.A filmhez hasonlóan,vita tárgyát képezi, hogy Butch Cassidy és a Sundance Kid meghalt-e abban a lövöldözésben. A film lefagy a két fegyvert előhúzó filmre, és szépia tónusúvá válik. Ez azt a pletykát képviseli, hogy ott haltak meg, és azt a gondolatot, hogy talán éltek.

Szerkesztő Választása