Csütörtökön a nyitóforduló a2022-es Masters tornaa világ legjobb golfozói versenyeznek az áhított zöld kabátért az Augusta Nationalon. Az ikonikus golftorna jelvényeit nehéz beszerezni, és rendkívül drágák a viszonteladói piacon. Ha azonban már a golfpálya területén tartózkodik, az Augusta National vitathatatlanul a legkedvezőbb pénztárcabarát étel- és italmenüvel rendelkezik a professzionális sportokban.

A The Masters hagyományai a torna történetének részét képezik. A Magnolia Lane-től az Amen Corneren át az azáleákig mindenütt, ahol megfordul, a területet a hagyományok hatják át. További hagyomány, hogy a győztes zöld kabátot kapott az előző torna győztesétől, a regnáló bajnok pedig kiválaszthatja a menüt Masters Champions vacsora . De ez nem áll meg itt. Még az Augusta National menüelemei is több évtizedes múltra tekintenek vissza, az árak pedig mintha évekkel ezelőtt fagytak volna.

Minden évben szerencsés rajongók ezrei járják az Augusta National megszentelt területét, és sokan azonnal felkeresik a koncessziós standokat érkezésükkor. Valószínűleg a golfpálya egyik híres 1,50 dolláros szendvicse – pimento sajt vagy tojássaláta – felé veszik az irányt. Ezen kívül sok rajongó hideg sört is bevesz a szendvicseihez. Tekintettel arra, hogy a legtöbb jelentős sportesemény még a hazai főzetekért is könnyen felszámít 10 dollár pluszt, az Augusta 5 dolláros sörválasztéka lopás. A The Masters esetében nem csak maga a játék a hagyomány, amely nem hasonlít a többihez.Amit tudnod kell

  • A Masters egy drága esemény, de az Augusta National menü árai költségvetésbarátak
  • Az ételek és italok menüelemei 1,50 és legfeljebb 5 dollár között vannak
  • A különféle sörök ára 5 dollár, de a többi profi sporteseményhez képest ez még mindig nagyon ésszerű
  • Az alacsony koncessziós standárak egyike a The Masters számos hagyományának, amelyek megmaradnak

Az olcsó koncessziós árak mögötti történet a Masters Tournamenten

Menüválasztás a The Mastersnél, 2016 (Fotó: Sam Greenwood/Augusta National a Getty Images-en keresztül)

Az 1930-as években a Masters Tournament kezdetén a tisztviselők tudták, milyen fontos engedmények lesznek a jelenlévők számára. Az Augusta National Golf Club társalapítója, Clifford Roberts rájött, hogy az eseményen akkoriban a legtöbben egynapos kirándulást tettek az Augusta Nationalba. Az 1930-as években nem sok szállodai lehetőség volt a környéken. Ezért a résztvevőknek étkezési és italkínálatra volt szükségük, hogy az egész napos rendezvényeken jól érezzék magukat.

A Masters Tournament kezdeti éveiben a szervezők egy egyszerű menüt készítettek szendvicsekből, harapnivalókból és italokból. A helyi Augustan konyháját használták az étel elkészítéséhez, ami lehetővé tette számukra, hogy rendkívül alacsonyan tartsák az árakat. Ma már tömegesen gyártják ugyanazokat a szendvicseket, zöld műanyag csomagolásban, és megdöbbentő módon nem veszítették el olcsó árcédulájukat. 2007-ben az Augusta nemzeti elnöke, Billy Payne a megfizethető lehetőségek fontosságáról beszélt az éves versenyen.

Azt akarjuk, hogy az élmény ne csak a legjobb legyen, hanem megfizethető is – magyarázta Payne Masters Tournament honlapja . És bizonyos dolgokat nagyon-nagyon komolyan veszünk. Ugyanúgy, mint egy pimento sajtos szendvics ára, ugyanolyan fontos, mint a második (fű) vágott magasság.

Az Augusta National sörmenüjének legújabb kiegészítése

A Masters Tournament menüárai tetőtől talpig lenyűgözőek, de az 5 dolláros söröket nehéz felülmúlni. A hazai, import és kézműves sörök általában prémium kategóriájúak a professzionális sporteseményeken. Ennek ellenére az Augusta National ragaszkodott fegyveréhez, és mindig ésszerűbb árakat kínált versenytársaihoz képest.

A golfpálya igen nem engedjék meg a jelenlévőknek, hogy hűtőt vagy saját italukat vigyék be a területre. De ilyen alacsony árak mellett senkinek sem tiltják meg, hogy hideg sört vagy Georgia jeges teát igyon. Az elmúlt években a hazai sör 4 dollárba került, míg az import sörök ára 5 dollár. Következtében ellátási lánc problémái , az összes sör most 5 dollár a 2022-es eseményre, de ez még mindig minimális a többi jelentős sporteseményhez képest.

A 2022-es Masters Tournament alkalmából egy további lehetőség is bekerült a sörmenübe. A híres eseménynek most saját söre van, amelyet kifejezetten az Augusta National számára főznek. A Masters Crow’s Nest kézműves sör egy belga stílusú búzasör, amely saját márkás emlékpohárban kerül forgalomba. Ha az alkoholmentes italokat részesíti előnyben, akkor ők is gondoskodnak róla.

  • Palackozott víz: 2 dollár
  • Üdítőitalok: 2 dollár
  • Frissen főzött jeges tea: 2 dollár
  • Hazai világos sör: 5 dollár
  • Import sör: 5 dollár
  • Masters Crow’s Nest kézműves sör: 5 dollár

Függetlenül attól, hogy italt vagy ételt választ, az Augusta National mindenki számára kínál valamit, olyan áron, amely minden pénztárcának megfelelő. Ez az egyik ok a sok közül, amiért a The Masters olyan hagyomány, mint a többi.

Szerkesztő Választása