Melinda Dillon, akit generációk ismernek az odaadó anya szerepéről Egy karácsonyi történet 83 éves korában sajnos elhunyt. Családja bejelentette, hogy a színésznő január 9-én halt meg. alapján A Hollywood Reporter . Dillon elismerést vívott ki az előadásaival Harmadik típusú közeli találkozások és A rosszindulat hiánya , tehetségének bizonyítékaként Oscar-jelölést kapott.

Az első Broadway-fellépésétől kezdve Edward Albee-ben Ki fél Virginia Woolftól? , Dillon Tony-jelölést és Theatre World-díjat kapott a gyermeki feleség, Honey figyelemre méltó alakításáért. Debütálása lenyűgöző kezdetet jelentett a később sikeres színészi karriernek.

Próbálja ki a Paramount+-t INGYEN egy hétig. Iratkozz fel itt, hogy megnézhesd kedvenc műsoraidat .Aztán az arkansasi bennszülött két karakterként szerepelt a filmben Kötve a dicsőségért (1976), Hal Ashby rendezte. Ő Woody Guthrie első felesége, Mary és egy fülledt népdalénekes, Memphis Sue. Leszbikus hokifeleségként is feltűnt a George Roy Hill's-ben Pofonlövés (1977) és John Lithgow házastársaként a családi filmben Harry és Hendersonék (1987).

Kiterjedt filmográfiájában emlékezetes szerepek szerepelnek több prominens filmben, mint például Norman Jewison filmjében. ÖKÖL (1978). Egy általa ábrázolt Teamster barátnőjét/feleségét alakítja Sylvester Stallone . Barbra Streisandnál Az árapály hercege (1991) Nick Nolte karakterének öngyilkos nővérét alakítja. Paul Thomas Andersonban is feltűnik Magnólia (1999). Dillon játssza Philip Baker Hall feleségét a képernyőn, aki feleségül vette egy hűtlen kvízműsorvezetőt.

Melinda Dillont két Oscar-díjra jelölték

Steven Spielberg klasszikus sci-fi filmjében Harmadik típusú közeli találkozások (1977), Melinda Dillon Jillian Guiler szerepében. Ő egy anya, aki elhatározta, hogy újra találkozik hároméves fiával, akit látszólag földönkívüli lények vittek el. Egyesíti erőit a szomszédos szomszédjával, akit Richard Dreyfuss alakít. Hihetetlen utazásra indulnak az Ördögtoronyhoz válaszokat keresve.

1981-ben Sydney Pollack A rosszindulat hiánya újra egyesítette a Slap Shot főszereplőit, Paul Newmant és Dillont. A történet egy katolikus nőt követ nyomon, aki tragikus módon életét veszti, miután egy riporter (Sally Field) egy cikkben elárulta az abortuszáról szóló részleteket.

Dillon mindkét előadásáért Oscar-díjra várt. Sajnos, Dillon nem diadalmaskodott az 1978-as és 1982-es Oscar-gálán. Alulmaradt Vanessa Redgrave ellen. Julia és Maureen Stapletontól Vörösök illetőleg.

Dillon azonban úgy érte el a halhatatlanságot, hogy akár több Oscar-díjat sem lehet kiérdemelni. Minden karácsonyi szezonban a nézők újra megnézhetik az 1983-as Bob Clark filmet Egy karácsonyi történet . Dillon játssza Ralphie (Peter Billingsley) és Randy (Ian Petrella) imádó édesanyját, valamint Darren McGavin Az öreg Parkerben nyújtott lenyűgöző alakítás feleségét.

Szerkesztő Választása