A lövések a Thompson-Boling Arénában estek el, amikor a Tennessee 70-41-re legyőzte Georgiát. Valójában, egy ventilátor négyet csinált — egy ráadás, egy szabaddobás, egy hárompontos és egy félpályás lövés — az egyik médiaidőtúllépés során.

Amikor a félpályás elesett, az nagy ünneplést indított el a centerpályán, mivel a csapatok összehúzódtak az időkérés alatt. A szurkolók a lelátón megőrültek.

A rajongó jutalma? 600 dolláros ajándékutalvány a VolShop-ba, az egyetemi üzletbe.Bár a díj kissé kiábrándító volt – legalább néhány könyvét kifizették ebben a félévben, igaz? - a játék eredménye nem volt. A Volunteers megmutatta, miért ők a nemzet 4. számú csapata, hiszen a kiegyensúlyozott védekezésnek és a kiegyensúlyozott, pontozós támadásnak köszönhetően könnyedén kezelték a Bulldogst.

Tennessee körutazik Georgia mellett

A Tennessee mindössze 29,1 százalékos lövésre és 18,2 százalékra tartotta Georgiát a hárompontos vonalon túlról a lefújás felé vezető úton. A 11 Volból tíz gólt szerzett, Zakai Zeigler 11 pontjával és Tobe Awaka 10 pontjával. A győzelem révén a Tennessee összesítésben 17-3-ra, a SEC-játékban pedig 7-1-re vezetett – egyedüli veresége Kentuckyban szenvedett január 14-én.

Most az önkéntesek Texasra fordítják figyelmüket a szombati nagy 12 másodperces leszámolásban. A Longhorns érdekes évet zárt, ugyanazt a 17-3-as összesítést hozta a játékba. Emellett Rodney Terry vette át a vezetőedzői posztot, miután letartóztatták, majd kirúgták Chris Beard-et, miután letartóztatták a szezon elején.

Amikor Terry a pálya szélén áll a Rocky Top Szombaton, egyik régi mentorával mérkőzik meg Rick Barnes-ban. Ők ketten dolgoztak együtt, amikor Barnes volt a Texas vezetőedzője, és ez tovább erősíti a szombati, sorsdöntő leszámolás történetét.

Texas és Tennessee szombaton 18 órakor dönt. ET az ESPN-en.

Szerkesztő Választása