Évek óta Maine-nek ugyanaz a pénze, amely az állam legnagyobb fehérfarkújának rekordját tartja fenn. 110 éve, és még mindig a baki még mindig erős.

A bak Gould-bakként ismert, Maine-ben regisztrált szarvasok közül a legnagyobb a kerülete. Több mint 70 hüvelyk volt, és úgy gondolják, hogy ez a Boone & Crocker által valaha rögzített legnagyobb bakfej.

31 szerezhető pontja volt, és még mindig az első helyen áll a MASTC nem tipikus kategóriájában. Ez a 200 hüvelykes szarvas sokkal többnek bizonyult, mint egy rekorder. Ez is egy legenda volt, egészen a történettel.Történet a bak mögött

1910-ben Hill Gould Észak-Maine állam Grand Lake Stream körzetében indult el egy tipikus vadásznapra ikertestvérével.

Ez idő alatt a vadászat inkább a húsról szólt, mint bármi másról. Amikor a vadászok hatalmas bakot lőttek, izgatottak voltak, hogy több hús áll rendelkezésre. Mára a vadászat inkább sporttá vált, és a legmagasabb, legkiterjedtebb agancsokkal rendelkező legnagyobb bakok megtalálása már önmagában is nyeremény.

Valójában egy szarvas vadászata után az agancs soha nem volt prioritás.

Az agancs nem volt prioritás. Egyszerűen levágtuk őket, és az istállóban tartottuk, aztán odaadnánk a külföldről érkező sportolóknak, Louie Caltado, Gould unokája.

Amikor a nagyapja egy folyó sekély részén ült. Hirtelen egy hatalmas állat rohant el mellette. Eleinte a puszta mérete miatt Gould elhitte, hogy egy jávorszarvas. Habozott, mivel a jávorszarvasok szezonon kívüliek, és szabályellenes lenne megölni egyet.

Miután jobban megnézte, rájött, hogy ez valójában csak egy hatalmas pénz. Kilőtte a bakot, és odament, hogy megvizsgálja a hatalmas fehérfarkút. Mivel egy mérföldes túrája volt a táborig, ezért csak felvágta a szarvast, hogy megragadjon néhány szervet, hogy hazamutassa a családját.

Miután bemutatták családját, másnap egy kenuval visszamentek, hogy leúsztatják a hatalmas állatot a folyón.

Egy szarvas, aki ugrált

Cataldo emlékeztetett arra, hogy eredetileg 50 pontos baki volt. Akkoriban bármi, amire fel lehetett akasztani egy jegygyűrűt, fontos volt.

Gouldnak 50 dollárt ajánlottak a fejért egy közeli sporttáborban. Egy darabig eltűnt, emberről emberre ugrált. Aztán a 80-as években azonban újra felbukkant a Maine Antler & Skull Trophy Club hivatalos gólszerzőjének kezében.

Ez az a hely, ahol valóban rekordot döntöttek. Innen egy bankettről költözött tovább, majd a Bass Pro Shops vette meg a King of Bucks kollekciójához. Egy szarvas látta az egészet.

Legnagyobb felvett pénz

Gould bakija a végső mese, különösen a Maine-ben élők számára. A közelmúltban azonban egy éve új rekord született a nemzet egészét tekintve.

Luke Brewster megölte a legnagyobb, nem tipikus fehérfarkú szarvast, amelyet valaha is elkapott egy vadász. Brewster a családja által birtokolt 40 hektáros területen vadászott a szarvasra Illinois keleti részén.

Göcsörtös sörénye miatt Mufasaként emlegette a hatalmas szarvast. Brewster szokott elképzelni, hogy küldjön a barátainak egy képet, a következő felirattal: Szólj hegnek… mert most öltem meg Mufasát.

Végül 2016-ban felülmúlta Stephen Tucker korábbi rekordját. A hivatalos mérés 327 7/8 hüvelyk volt. A 2000-es Pope and Young mindenkori világrekordját is bő 33 hüvelykkel túlszárnyalta.

H/T: Szabadtéri élet , Field & Stream

Szerkesztő Választása