FEJLŐDÉS: Egy magányos fegyveres, aki szemtanúk szerint fényvisszaverő mellényt és valószínűleg gázálarcot viselt, lelőtt vagy más módon megsebesített 16 embert ma reggel New Yorkban. A fegyveres férfi füstbombákat dobott egy metrókocsira Brooklynban, majd tüzet nyitott a tömegre. Hatalmas hajtóvadászat folyik most, miközben a részletek folyamatosan derülnek ki ebben a fejlődő történetben.

Ránézésre

  • Legalább 16 embert megsebesített egy álarcos lövöldöző ma reggel egy brooklyni metrószerelvényen
  • A lövöldöző állítólag füstbombákat dobott a metrókocsiba, mielőtt rálőtt az áldozatokra
  • Meglepő módon a környékbeli kórházak még nem jelentettek halálos áldozatot
  • Az FBI és a kormány tisztviselői országszerte tájékoztatást kaptak a lövöldözésről

A tisztviselők jelenleg úgy vélik, hogy a lövöldözés a déli irányú R vonaton történt, amely a 25. utcai állomástól indult. Az elsősegélynyújtók legalább négy áldozatot találtak a Sunset Park 36. utcai metróállomásán. Egy másik áldozatot a Greenwood Heights-i 25. utcai állomáson találtak. A jelentések szerint néhány áldozat a helyi kórházakba vitte magát.

Szemtanúk elmondása szerint, amikor a metróajtók becsukódtak, a lövöldöző füstbombákat dobott az autókba, és lövöldözni kezdett.Ez az elkövető ledobta azokat a füstdobozokat, ha azok, és körbelőtték. A lövöldöző ekkor kiszállt, mondta Robert Boyce, New York nyugalmazott nyomozói vezetője. Nem fog ott maradni, ha füst van ott, még akkor sem, ha van rajta szűrőmaszk.

A rendőrség ennek írásakor nem tartóztatott le gyanúsítottat. A keresés idejére elővigyázatosságból bezárták a helyi iskolákat.

Sok embert láttam kijönni a vasútállomásról – mondta egy szemtanú, aki a környéken dolgozik. Egyikük megsérült. Azt hiszem, egy hölgyet lőttek a lábába, és sokan odajöttek egyik oldalról a másikra, sikoltozva, segítséget kérve.

Egy másik nő, aki a közeli iskolába adta le lányát, hektikusnak nevezte a jelenetet.

Csak egy nagy, hangos zajt hallott, ami úgy hangzott, mint egy nagy durranás, egy robbanás, aztán emberek rohantak ki a vasútállomásról – mondta. Szóval nagyon hektikus volt ez a reggel.

A brooklyni metróban történt lövöldözés a Szenátuson áthaladó jelentős fegyverreform-törvények nyomán

Az áldozatok száma egyelőre nem tisztázott. NYU Langone-Brooklyn – mondta az ABC Newsnak hogy a kórház nyolc stabil állapotú beteget fogadott be. Jelenleg további öt áldozatot ápolnak a Maimonides Medical Centerben – kettőt lőtt sebekkel, hármat füstbelélegzés miatt kezelnek.

A NewYork-Presbyterian Brooklyn Methodist Hospital három beteget is kezel. A sok sérülés közül jelenleg egyik sem tekinthető életveszélyesnek.

Egy másik metrókocsi szemtanúja felidézte a brooklyni metróban történt lövöldözést az újságíróknak.

Néhány kocsival lejjebb voltam, és a kalauz azt mondta mindenkinek, hogy szálljon fel a vonatra. Csak megijedtem, és a következő megállóban mindenkinek azt mondta, hogy szálljon le. Mindenki evakuált, és nem tudtam, mi történt.

Az FBI szerint a gyanúsított egy fekete férfi, 5 láb magas, 175 és 180 font között.

Eric Adams polgármester hivatala közölte, hogy figyelemmel kíséri a helyzetet, de a közelmúltban diagnosztizált COVID-diagnózis miatt nem tud reagálni. New York állam kormányzója, Kathy Hochul azt mondta, hogy ő is tisztában van a helyzettel. Joe Biden elnököt is tájékoztatták.

A legfrissebb híradások szerint a rendőrök legutóbb a 4. sugárúton, az állomás keresztutcáján kutattak, és tanúkat kérdeztek a lehetséges információkról vagy érintettségről.

A lövöldözések csak egy nappal Biden elnök után történtekbejelentettszigorúbb korlátozások a szellemfegyverekre és a sorozatszám nélküli fegyveralkatrészekre.

Szerkesztő Választása