Az Outer Range a legújabbműfajhajlító western sorozat a Prime Video-tól, amely egy találóan elnevezett epizóddal kezdődik, The Void. Azzal szeretném kezdeni, hogy ez a műsor minden, amire szükségem van. Ez Yellowstone, ez Twin Peaks, azt az űrt, amit ezek a műsorok a szívemben hagytak, egy másik, szó szerint űrvel töltik be.

A Josh Brolin főszereplésével, a Royal Abbott szerepében, valamint Lili Taylor, Imogen Poots, Tamara Podemski, Lewis Pullman és Tom Pelphrey tehetségével, az Outer Range tökéletes azok számára, akik szeretik a cowboyok oldalával felszolgált pszichológiai thrillereiket.

A Brian Watkins által a Prime Video számára készített és executive producere a sorozat Royal Abbottot, a wyomingi Abbott Ranch tulajdonosát és üzemeltetőjét követi nyomon, amint a földjéért harcol a kapzsi, régi szomszédok, Tillersonok ellen. Az Abbott család menyük, Rebecca eltűnésével is foglalkozik. Royal titkokat és rejtélyeket kezd felfedezni, amikor egy Autumn nevű furcsa túrázó tábort kér a nyugati legelőjükön. Mit fog felfedezni odakint, és mit fog megtudni az emberiségnek az ismeretlenhez való viszonyáról?Innentől kezdve vannak JELENTŐS SPOILEREK AZ ELSŐ EPIZÓDHOZ, AZ ÜRES.

A „Külső tartomány” űrt mutat nekünk, és megkérdezi: „Mit látsz?”

Az első epizód, a The Void felveti a kérdést: mit tudunk az ismeretlenről? Royal Abbott különös, természetfeletti űrt fedez fel nyugati legelőjén egy vasárnap reggel. Aznap valami van a levegőben. Royal érzi, Wayne Tillerson pedig mérföldekkel távolabb a saját tanyáján. Tillerson elküldi három fiát – Luke-ot, Trevort és Billyt –, hogy szolgálják az Abbottokat – Royalt és fiait, Perryt és Rhettet – azzal a paranccsal, hogy adjanak át nyugati legelőjének egy hektárját, amely a jelek szerint eredetileg Tillerson földje volt.

Az űr tele van kavargó anyaggal, de amikor Royal egy követ dob ​​bele, nincs hang. A szikla semmihez sem üt, nem a felszínhez, sem a fenékhez. Úgy tűnik, örökre leesik, és eltűnik a sötétben. Royal beleteszi a kezét, és felvillant egy jelenetre az otthonában. Meglátja feleségét, Ceciliát, aki elmondja neki, hogy Joy seriff ott van. A látomás véget ér, amikor Cecilia azt mondja neki, hogy köszönjön. Amikor Royal kihúzza a kezét az űrből, egy fekete anyag van a bőrén, amely lassan eltűnik. Ez fontosnak tűnik, ezért észben tartom későbbi hivatkozás céljából. Furcsa fekete maradvány, ellenőrizze.

Amíg Royal az ürességben van, egy bölénnyel is szembekerül. A bölény csak áll a legelőn, közel hozzá, egy nyíllal az oldalán. Még egy dolog, amit elrakok későbbre. A sebesült bölény szokatlanul hideg, ellenőrizze kétszer.

Később egy nő vándorol a tanyára, közeledik Rhetthez és Royalhoz, és név szerint kéri az Abbott Ranchot. Azt mondja, Autumnnak hívják, és szeretne néhány napot táborozni az ingatlanon. Royal vonakodva megengedi ezt, és a nyugati legelőre küldi. Ahogy kezet fognak, Autumn azt mondja: Örülök, hogy végre találkoztunk. Még egy dolog, amit a fejemben tartok. Különös módja annak, hogy üdvözölj valakit, akivel még soha nem találkoztál, hármas ellenőrzés.

Nézem az ürességet, majd Josh Brolin testet dob ​​bele

Egyértelmű, hogy ezzel a címmel megyek valahova. De mindezek előtt Royal hazamegy, miután az űrbe tette a kezét. Ez ugyanaz a jelenet, amit az ő szemével láttunk. Cecilia a konyhaajtóban hajolva azt mondja Royalnak, hogy Joy seriff ott van, és hogy köszönjön. Joy Hawk, indián színész-seriff ott van, hogy elmondja nekik, hogy az FBI felhagyott Rebecca Abbott, Perry feleségének keresésével. Az elején voltak utalások arra, hogy valami nem stimmel, hiszen találkozunk Perryvel és lányával, Amyvel, de nincs anya.

Így később az Outer Range-en Rhett elviszi bátyját inni, hogy mindkettejüket elterelje a dolgokról; Perry az eltűnt feleségéről, Rhett pedig a silány munkáról, amit előző este a bikalovaglásban végzett. Mindketten berúgnak, és Trevor Tillerson kint vesz fel Perryvel. Rhett közbelép, a földre löki Trevort, majd megy, hogy megrángassa a teherautót. Amíg azonban távol van, Trevor ellenszegül Perrynek az eltűnt felesége miatt – akiről mindenki azt hiszi, hogy elhagyta a családot –, Perry pedig agyonveri Trevort a bár előtt.

Most a fiúknak tenniük kell valamit. Így természetesen a holttesttel a teherautó ágyában hajtanak haza. Hazafelé menet ugyanazt a sebesült bölényt látják, aki ezúttal az út közepén áll. Természetesen egy kicsit kiborulnak. Amikor végre hazaérnek, bevonják Royalba, aki elveszi a holttestet, ponyvába csomagolja, és lován vágtat a sötétbe. Eközben a bárban Luke Tillerson megtalálja bátyja vérrel fröcskölt övcsatját. Billyvel az Abbott Ranchra sietnek Perry és Rhett keresésére.

Ennek az egész sorozatnak a szívverése az egekig volt; a Tillerson fivérek az éjszaka közepén vallatják Perryt Trevor holléte felől, majd a teherautójukkal a legelőkön Royal után kutatnak. Eközben Royal is átszakad a legelőkön, nyugat felé tartva. Elviszi a holttestet az űrbe, és bedobja, akárcsak a sziklával, ugyanúgy, mint a Tillerson-házaspár földi parancsával az epizód elején. Csak bedobom, a probléma megoldva.

– Tudsz a görög Kronosz istenről?

De aztán fény, és úgy tűnik, Tillersonék utolérték Royalt. De ez csak egy zseblámpa, aztán megszólal az ősz. Megkérdezi Royaltól, hogy mi az űr, de a férfi nem tudja. Ezután a görög Chronos istenről mesél neki. Mindig hordott sarlót, mondja. Azt a sarlót használta, hogy lyukat vágjon, szakadást csináljon a kozmoszban az ég és a föld között. Válaszd el ezt a világot a másiktól. Elválasztani az ismertet az ismeretlentől.

Vannak benne utalások, szimbolizmus a szavaiban; Az idő fontos lesz a Külső Tartományban, és az ismeretlennel való kapcsolatunk. Annyi minden van már, amit mi nem tudunk, amit a szereplők nem tudnak. Jelenleg semmi sem biztos. Minden bizonytalanságban van.

Egyelőre csak Autumn és Royal tud az ürességről. Megosztják ezt a titkot: az ürességet, és a holttestet, amelyet Royal dobott oda. A világ valami ilyesmire várt – mondja Autumn, és közelebb lép. Aztán az űrbe löki Royalt.

Szerkesztő Választása