Johnny Cashannyira tehetséges volt, hogy fel tudta olvasni a városok listáját, és valahogy dallá alakította. A Fekete ruhás embernek ajándéka volt a szavakhoz és a dalokhoz.

1996-os I’ve Been Everywhere című klasszikusa minden hallgatójában vándorlást kelt. Az Unchained nagylemezén szereplő dal a végső road-trip odüsszeia volt. A dallam a közép-nyugat képeit varázsolja Renótól Dodge Cityig és mindenhez, ami valahol a kettő között van. Cash narrátora ellátogat Délre, Északra, sőt Kanadába is, mert mindenhol járt. Cash hangja tekintélyt ad a dallamnak, és énekes karrierjét tekintve valóban azt hiszi, hogy az összes felsorolt ​​helyet meglátogatta.

https://www.youtube.com/watch?v=mNj6spCtUE0&ab_channel=JohnnyCash-Topic A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: Mindenhol jártam (https://www.youtube.com/watch?v=mNj6spCtUE0&ab_channel=JohnnyCash-Topic)

A dalban valójában egy másik híres zenész is szerepelt, bár a hallgatók nem tudhatják.Tom Pettyés a Szívtörők támogatták aöregedő ország legendájaa dalon. A banda az egész nagylemezen megjelent, és néhány másik dalban Petty is énekelt. Cash valójában Petty egyik dallamát, a Southern Accentset fedezte az albumon.Johnny Cash verziója borító

Annak ellenére, hogy a dalhoz kötődik, Cash verziója valójában a borító. Az eredeti dallam egyáltalán nem az Egyesült Államokról íródott. Az eredetiben szereplő összes helyszín meglátogatásához a hallgatóknak útlevélre és repülőjegyre is szükségük lesz. Geoff Mack ausztrál művész 1959-ben írta és rögzítette a dallamot saját országáról.

Tehát cserélje le az összes ikonikus amerikai várost ausztrál városokra. Ugyanebben az időben Mack a dalát írta, Hank Snow countryművész pedig elkezdett dolgozni egy amerikai verzión. Csodával határos módon sikerült az Egyesült Államok városaiban alászállnia, miközben ugyanazt a dallamot és ütemet tartotta.

Snow verziója egészen más volt, mint a Fekete ruhás férfié. Egyrészt Snow-ból hiányzik Johnny Cash mély, masszív baritonja. Hangja könnyedebbnek és szellősebbnek tűnt ehhez képest. Míg Snow verziójának megvannak a maga érdemei, Cash teljesen a magáévá teszi a dallamot.

Az összeállítása óta a dalt többször is feldolgozták különböző országokban. Viccesen van egy Texas-specifikus verzió, amelyet Brian Burns írt. Mert minden amerikai tudja, hogy Texas a saját országa.

Szerkesztő Választása