John Wayne a közelben volt170 filma színészvilágban eltöltött hosszú pályafutása során. Nehéz meghatározni, hogy pontosan hányat, mert karrierje elején olyan sok főszerepet játszott, amelyet homályosabbnak tartottak.

Mire végzett a színészettel, a rajongók hallották, amint több százezer sort juttat el a kamerához.

Míg színészi karrierje az általa tervezett élet volt, Wayne-nek volt élete a díszleten kívül is. Háromszor nősült és kétszer vált el. John Wayne-nek összesen hét gyermeke született élete során.Wayne-t mindig a western műfaj megtestesítőjeként fogják emlékezni. A kemény, macsó férfi számtalan ikonikus film mögött. Olyan filmekben szerepelt, mint a True Grit, a The Shootist, a The Cowboys és az El Dorado.

John Wayne utolsó szavai

Amikor azonban a halálos ágyán feküdt, nem a régi nyugatról vagy a régimódi erőszakról beszélt. Ehelyett a család volt a fő gondja.

szerint a Neatorama Eddie Deezen színész, komikus és szinkronművész posztja, Wayne utolsó napjait egy kórházi ágyban töltötte, eszméletét vesztve. 1979. június 11-én halt meg sok családtaggal körülvéve.

Lánya, Aissa Wayne (született 1956. március 31-én) az ágya mellett volt. Megfogta a kezét, és megkérdezte, tudja-e, ki ő. Az utolsó szavaival válaszolt: Természetesen tudom, ki vagy. Te vagy a csajom. Szeretlek.

Wayne gyomorrákban halt meg. Ekkor már több éve rossz egészségi állapottal küzdött. Deezen leírta Wayne-t utolsó filmjének forgatásán, A Shootist azzal, hogy gyakran ingerlékeny volt, és rossz egészségi állapota miatt kihagyott napokat a forgatáson. Még oxigénpalackja is volt a forgatáson.

A gyomorrákon túl John Wayne-nek szívproblémái is voltak. Hosszú ideig dohányzott, ivott, és megkérdőjelezhető étrendje volt. Valójában disznószelepet tettek a szívébe. Utolsó fellépése az 1979-es Oscar-díjátadón volt, ahol jelentősen vékonyabb volt és nagyon beteg. Még búvárruhát is viselt a ruhája alatt, hogy nagyobbnak tűnjön.

Alapján Mental Floss a Newport Beach-i Corona del Marban található sírja így szól: A holnap a legfontosabb az életben. Éjfélkor nagyon tisztán jön be hozzánk. Tökéletes, amikor megérkezik, és a kezünkbe adja magát. Reméli, hogy tanultunk valamit a tegnapból.

Szerkesztő Választása