Az Amazon alapítója, Jeff Bezos mindig is látnok volt. Nyilvánvalóan nem lenne az a sikeres vállalkozó, aki ma, ha nem az lenne. Tehát amikor Bezos az űrre gondol, a jövőbe néz. Nemrég azt mondta, hogy az űrben született emberek egy nap a Földre fognak nyaralni.

A közelmúltban Washington D.C.-ben tartott panelbeszélgetésen az üzleti guru olyan űrvárosokról is szó esett, amelyekben egymillió ember fér el. New York Post .

Évszázadokon keresztül sok ember születik majd az űrben, ez lesz az első otthonuk – mondta Bezos. Ezeken a kolóniákon fognak megszületni, ezeken a kolóniákon élni, majd ellátogatnak a Földre, ahogyan te, tudod, a Yellowstone Nemzeti Parkot.A koncepció rendkívül érdekesen hangzik, bár évekre és évekre a jövőben. A Blue Origin alapítójának rengeteg egyéb ötlete van az űrutazásról, a Földön kívüli életről és a Mars gyarmatosításáról.

Még akkor is, ha terraformálja a Marsot, vagy valami ehhez hasonló nagyon drámai dolgot csinálna – ami egyébként nagyon-nagyon nagy kihívást jelenthet –, még akkor is, ha ezt tenné, vagyis legfeljebb megkétszerezné a Földet – mondta Bezos.

Ezenkívül hozzátette:

Akkor 10 milliárd emberről 20 milliárd ember lesz.

Bezos továbbá úgy véli, hogy biztosan van élet más bolygókon is, mert lehetetlennek tartja, hogy mi vagyunk az egyetlen intelligens élet a világegyetemben.

Hogy is ne lenne. Annyi csillag van, csak ebben a galaxisban. Aztán annyi galaxis, mondta. Annak az esélye, hogy mi vagyunk az egyetlen intelligens élet a világegyetemben, eltűnőben kicsinek tűnik számomra.

A vállalkozó azonban nem hiszi, hogy földönkívüli élet valaha is meglátogatta bolygónkat.

ezt nagyon kétlem. Azt hiszem, tudnánk, ha lettünk volna. De kint vannak? Valószínűleg.

Amit Jeff Bezos megtudott az űrutazásról

A tech milliárdos éskonzervatívtanult egy-két dolgot, amikor a sztratoszférába utazott, és lenézett a Földre a Blue Origin rakétájáról. Ami a legjobban foglalkoztatta? A Föld éghajlata.

Onnan fentről visszanézve a földre, olyan vékonynak tűnik a légkör. A világ olyan véges és olyan törékeny, mondta szerinte A Daily Mail . Most, ebben a kritikus évben, és mindannyian tudjuk, hogy ez a döntő évtized, mindannyiunknak össze kell állnunk világunk védelmében.

Azt is hozzátette: meg kell őriznünk, ami még van, helyre kell állítanunk, amit elveszítettünk, és fel kell növesztnünk azt, amire szükségünk van az élethez anélkül, hogy a jövő nemzedékei leromolnák a bolygót – mondta Bezos.

A milliárdos a közelmúltban kétmilliárd dollárt ígért klímahelyreállítási és élelmiszeripari kezdeményezésekre.

Szerkesztő Választása