Joy Wiebe sok mindenről volt ismert. Rettenthetetlen volt és erős is. Most pedig a háromgyermekes anyukára emlékeznek bátor vezetésérőltartályos teherautókAlaszka harrowing útjain, ahol 2018-ban tragikusan meghalt.

Hamarosan megjelenik egy könyv, amelyet az egyik legkeményebb teherautó-sofőr karrierje ihletett. A Mothertrucker című könyvet Amy Butcher barátja írta, és Wiebe személyes és szakmai küzdelmeit és győzelmeit részletezi.

Ezenkívül a könyv Wiebe eredményeit ünnepli. Az anyának nem volt könnyű élete, de kitartása miatt hihetetlenül képzett sofőr lett. Profi volt a legnehezebb terepen való navigálásban. Wiebe fő feladata az volt, hogy üzemanyagot szállítson a Prudhoe Bay olajmezőről, Alaszka legvégén és az Északi-sarkkörtől északra.Ez a beállítás gyakran tele van jéggel, sűrű köddel és alattomos körülményekkel. Wiebe 53 méteres szerelékével a James W. Dalton Highway-n, Amerika legveszélyesebb útjának titulált területen túrt fel. A teljes egészében 414 mérföld. Az útszakasz az alaszkai Fairbanksben kezdődik. Az úttesten hóvihartól, jégvihartól, kátyúktól és ködtől bármi lehet, olyan vastag, hogy az utak nem láthatók. New York Post .

Az Atigun-hágó előrehaladása annyi, mint alávetni magát a hullámvasút legrosszabb részének. Az a szorongásos energia egyre feljebb és feljebb húzódik, vak az előtted álló dolgokra és arra a pillanatra, amikor le fog esni, mondja Butcher a könyvben.

Ráadásul úgy tűnt, hogy a Wiebe az útra készült. Mindig is szerette a telet, annak ellenére, hogy Arizonában nőtt fel. A teherautó-sofőr még középiskolás korában szülte meg első gyermekét, és bántalmazó viszonyba került élettársával. Amikor ez a kapcsolat felbomlott, Wiebe tudta, hogy változásra van szüksége, és hajlandó volt felhúzni magát a csizmánál fogva. Mészáros szerint egyesek őrültségnek nevezték a törekvéseit.

De inkább őrült leszek, mondta, mintsem hogy egy férfi irányítson.

Wiebe tudta, hogy erős, megbízható anyának kell lennieteherszállításAlaszkában. Több munkahelyen is dolgozott, mielőtt megszerezte a kereskedelmi jogosítványt. Útközben rengeteget tanult az iparágról. Azt is mondta, hogy a kamionosok a legkeményebb emberek, akiket ismert.

2018. augusztus 24-én erős ködben vezetés közben Wiebe 9700 font üzemanyaggal megtöltött szereléke felborult. Wiebe megpróbálta átölelni az út szélét, és a lehető legjobban navigálni. Amikor járműve felborult, azonnal meghalt.

A nő mindenhol olyan nagy hatással volt a kamionosokra, hogy emlékművet rendeztek a tiszteletére. Több teherautó-konvojból állt – hihetetlen látogatottsággal.

Azt hiszem, még soha nem láttam ehhez hasonlót – mondta egy ember az emlékműnél a részvételről. Rengeteg felvonulás az életemben. De soha nem voltak ekkora.

Szerkesztő Választása