Csak egy kiváló vadfotós képes megörökíteniegy nagy fehér cápa megközelítéserezgés nélkül; amit éppen Deron Verbeck tett.

A hawaii szabadbúvár, Deron Verbeck legutóbbi nagy fehér találkozása lázba hozza az internetet. És ha egyszer látja a díjnyertes fotós lenyűgöző felvételeit az elmúlt péntekről, nem nehéz megérteni, miért.

Búvárkodás és halak fényképezése közben Kona partjainál az állam Big Island-jén Verbeck megdöbbenve látott egy 15 méteresnagy fehér cápa úszik közvetlenül neki. A tengeri óriás szelíd megközelítése volt, látszólag inkább a kíváncsiságból, mintsem a zsákmányt kereső ragadozóból. Ez Verbecknek is jó hír, hiszen nem egy nagy fehérért lett vacsora.A felvételt a hangzás miatt is érdemes megtapasztalni (bekapcsolt hanggal). Belül Deron redőnyének kattanása gyorsan kialszik, ahogy a cápa közeledik. És ha egyszer eljut hozzá, a legjobb, ha magad hallod a reakcióját:

Rendben, itt van a videóm szerkesztetlen verziója, amely már körbejárt, de úgy gondoltam, néhányan esetleg nem látják. Verbeck közzéteszi Facebook oldal hétfő. Valami más típusú halat akartam lőni szuper lassú mozgásban, így a gopro-t 120 fps-re állítottam, így csupasz a hézagokkal és a rossz felvételi stílussal.

De amint rájöttem, hogy mit nézek, visszakanyarodtam a fotósnak, mondja.

Több kereskedés is felvette Deronét hihetetlen felvételek és történetek . hozzászólni FTW kültéri , a fotós azt mondja, hogy ez a nagyszerű fehér körülbelül 100 láb mélyen volt a felszín alatt, amikor először megpillantotta. De megfordult, és körülbelül 30 méter magasra nőtt, amikor megkaptam az összes felvételt és videót – teszi hozzá.

A Wildlife Photographer nagy fehér cápa találkozása „5 perces autóútra” volt a házától

Amikor először közzétette a felvételeit, Verbeck így méltatta: Nos, nézd meg ezt azon dolgok listájáról, amelyekkel „nem kellett volna úsznom”.NAGY FEHÉR CÁPA! És véletlenül Konában volt, 5 perces autóútra a házamtól!

A legtöbb kívülálló megszokta, hogy legalább 5 percen belül szarvasok, pulykák vagy más gyakori vadon élő állatok vannak otthonuktól. De egy nagyszerű fehér? Ez most egy ütőkártya.

A faj ritkasága Hawaii környékén még inkább ezt teszi. Az óriások sokkal gyakoribbak Mexikó és Kalifornia partjainál, de időnként meglátogatják a szigeteket. Kissé megdöbbentő, hogy Deron Verbeck is először látott nagy fehér cápát, hiszen ő egy neves szabadbúvár és díjnyertes vadfotós.

Először azt hitte, hogy egy tigriscápát észlelt (egy másik faj, amellyel az ember biztosan nem akar szórakozni). De ahogy a találkozás folytatódott, az csak egyre nagyobb és nagyobb lett, és azt mondtam: „Ez biztos, 100%-ban nagy fehér – mondta Verbeck KHON 2 . Én pedig csak annyit lőttem, amennyit csak tudtam, ő pedig elment mellette, és egyszerűen csak eltűnt a cseppről, aztán csak úgy remegtem, hogy „Hú! Ez őrültség volt!

Az Insane határozottan találó leírás. A kíváncsi kívülállók számára, akik többet keresnek Verbeck hihetetlen fényképeiből, elérhetők a hivatalos oldalán Instagram .

Szerkesztő Választása