Mint minden hollywoodi sztár tudja, nem könnyű betörni az iparágba. Szinte az összes nagy név rosszul fizetett koncerteken dolgozott, és állandó cserbenhagyásban volt részük, mielőtt végül megnyerték a nagy szerepeket, amelyekből ismertté váltak. De Hagyja Beavernek Tony Dow színésznek egészen más élménye volt.

Dow, aki 2022-ben elhunyt , akaratlanul is belesétált Wally Cleaver, Beaver össz-amerikai bátyja szerepébe, amikor 12 éves volt. Akkoriban meg sem fordult a fejében, hogy kisképernyős híresség legyen. Ehelyett arra koncentrált, hogy olimpiai úszó legyen, és már az 1972-es játékokra edzett. És az olimpiai törekvései miatt került meghallgatásra a mára hírhedt klasszikus tévészereplőjéért.

„Öt éves korom óta rendeztem búvárkiállításokat” – mondta egy 1983-as interjúban A napi ügyvéd . „Minden nap egy adott medencénél edzettem, és ott volt az egyik életmentő egy színész.”Ez az életmentő küzdelmes színész volt, és ki akarta próbálni egy apa szerepét. Megkérdezte Dow-tól, hogy elmenne-e a meghallgatásra, mint a fia, és meg is tette. Az életmentő nem kapta meg a szerepet, de Tony Dow igen.

Tony Dow úgy gondolta, hogy Wally Cleaver „egy kis nyájas”

Amikor a fiatal Dow megszerezte a helyet, úgy gondolta, ez egy jó lehetőség lesz. De az édesanyja reálisabb volt a helyzettel kapcsolatban, és elmagyarázta, hogy gyereksztárnak lenni nem minden, aminek az volt a célja.

„Elmondta, mennyi munka lesz, és hogy ez azt jelenti, hogy nem mehetek tovább a szokásos iskolámba” – emlékezett vissza. „Minden pro és kontra mindent elmondott. És emlékszem, azt mondtam: „Mókásnak hangzik. Megcsinálom.''

„Furcsa, hogy életem talán legfontosabb döntését ilyen könnyedén hozták meg” – mutatott rá.

Tony Dow sosem lett olimpiai sportoló. Sikersorozatának forgatásán való munka elvesztette az edzéshez szükséges időt. Ám a színész szíve nem fájt az elveszett lehetőség miatt.

Ahogy nőtt, számos más szenvedélyében is kipróbálta magát, mint például a szobrászat és a festészet. De élvezte a színészetet, ezért ezt tartotta fő karrierjének. És megosztotta, hogy nem hírnévért vagy pénzért csinálja, mint a legtöbb ember, hanem azért tette, mert igazán élvezte a mesterséget.

„Még mindig szeretek színészkedni” – mondta akkor. „Szeretném folytatni színészként. Szívesebben csinálnék valamit a Cleaver felnőtt sorozaton kívül. Wally Cleaver jól van, de kissé nyájas.'

Szerkesztő Választása