Szóval, mi a helyzet a The Weeknd Super Bowl félidős műsorának összes bekötözött arcával?

A The Weeknd-et nem igazán ismerő futballrajongók számára zavart okozhatott, hogy az összes tartalék táncosa miért visel teljes arcot bekötözött maszkot. A Dedicated The Weeknd rajongóinak ugyanaz a kérdésük volt, de más okokból. A rajongók hozzászoktak ahhoz, hogy az egész arcot ellepő kötéseket látják, amikor a The Weeknd megjelenik a színen. Általában azonban ő viseli a maszkot, nem a táncosai. Érdekes (és szándékos) döntés volt, hogy a tartalék táncosai saját maga helyett viseljék a maszkot a Super Bowl során.teljesítmény. Itt van minden, amit tudnod kell a The Weekndről és az egész arcot fedő kötszereiről.

The Weeknd a 2020-as American Music Awards-on. (ABC a Getty Images-en keresztül)Mit kell tudni a The Weeknd arckötéseiről

Az elmúlt évben, albuma megjelenése után Órákkal később , A The Weeknd minden megjelenése és előadása alkalmával kötést viselt az arcán. 2020 januárjában bekötözött orral kezdte Jimmy Kimmel élőben! A kötések előrehaladtak a megjelenéséhez Szombat esti élet márciusban. Mire novemberben eljutott az American Music Awards gálára, az egész arca be volt kötözve, hogy olyan legyen, mintha most szabadult volna ki a plasztikai műtéten. De miért? Nemrég elárulta, hogy egy karaktert alakít. A rajongók követhetik a karaktert minden zenei videójában, amelyet kiad neki Órákkal később album. Az album megjelenése óta karakterében maradt minden fellépésénél. Dalai és klipjei során a karakter nagysebességű autós üldözések, névtelen rákapcsolódások és erőszak véget nem érő ciklusán megy keresztül. Tehát a kötszereknek van értelme.

A kötések mögött azonban van egy mélyebb jelentés is. A Super Bowl fellépése előtti interjú során a The Weeknd felfedte, hogy a feljutás egy metafora.

A teljes fejkötés jelentősége a hollywoodi hírességek abszurd kultúrájára reflektál, és az emberek, akik felületes okokból manipulálják magukat, hogy tetszeni és érvényesüljenek. mondott . Ez mind előrehaladás. És nézzük, ahogy a karakter történetszála megnövekedett veszélyt és abszurditást üt meg, miközben meséje folytatódik.

Miért nem viselt kötést az arcán a Super Bowl előadása alatt?

A The Weeknd nem részletezte, miért viselték a táncosai a maszkot helyetteSuper BowlFélidei teljesítmény. Egyesek azonban úgy vélik, hogy ezzel segítette táncosait a koronavírus biztonsági protokolljainak betartásában. Továbbra is ragaszkodhatott az előadás témájához, miközben segített táncosainak arcvédő burkolatok viselésében. Azt is elmondta, hogy jobban érdekli az ember mögött meghúzódó történet, mint a kinézete.

Feltételezem, hogy felfoghatnád, hogy számomra nem az a fontos, hogy vonzó legyek, de a lenyűgöző narratíva az, mondta.

A The Weeknd számára minden bizonnyal fontos egy lenyűgöző történet. Ezt bebizonyította, amikor 7 millió dollárral járult hozzá a saját pénzéből a Super Bowl félidei show-jához. A Super Bowl általában fizeti az előadás költségeit. Azt mondta azonban, hogy filmes élményt szeretne az előadásból.

Valójában arra koncentráltunk, hogy felhívjuk az otthoni rajongókat, és moziélménnyé tegyük az előadásokat. És ezt szeretnénk megtenni a Super Bowllal, mondott The Weeknd.

A The Weeknd a Super Bowl LV félidei show-ját adja elő a Raymond James Stadionban. (Fotó: Mike Ehrmann/Getty Images)

További szimbolizmus a Super Bowl-előadásából

Ha még mindig nem volt elég metaforája, van még több!

A rajongó szerint elméletek , a The Weeknd még a félidei fellépését is úgy alakította ki, hogy illeszkedjen ahhoz a történethez, amelyet albumán és zenei videóin keresztül sző. A műsort egy kórus előtt kezdi, aki az ő karakterét egy ártatlan, sztármániás új előadóként képviseli. Ekkor látjuk belépni a tükrök és fényes fények szobájába, és közben elkezd forogni. Ez azt jelzi, ahogy karakterét elvakítja a hírnév fénye. Hamarosan a maszkos tartalék táncok befutnak a szobába, és elkezdik tolni a The Weeknd-et. Ez azt jelzi, hogyan változott meg karaktere mind fizikailag (plasztikai sebészet), mind személyiségében, hogy megfeleljen a hollywoodi normáknak. A Weeknd kiszabadul a szobából, és a világ tetején látható. Annak ellenére, hogy feláldozta saját identitását, karaktere elégedett az ezzel elért hírnévvel. Vagyis mindaddig, amíg önmaga különböző verziói, amelyeket megnyilvánult, ki nem szállnak az irányítás alól, és nem veszik körül. A végén elnyelik az általa alkotott különféle verziók, majd kiköpik, miközben múltbeli identitása holtan hever körülötte.

Ha ez nem egy epikus Super Bowl-előadás, akkor nem tudjuk, mi az. Ami még lenyűgözőbb, hogy ez nem egyszeri előadás. A Weeknd hónapok óta építi ezt a történetet, és a Super Bowl félidei előadása volt a nagy finálé. Ez kissé megszégyeníti Tom Brady játéknapi felkészülését.

Nézze meg a teljes előadást most, és kövesse a The Weeknd történetét.

https://youtu.be/9rhadTURsrw A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: A Weeknd FULL Pepsi Super Bowl LV félidős műsora (https://youtu.be/9rhadTURsrw)

A Weeknd Super Bowl félidei műsora.

Szerkesztő Választása