Meghalt a Sitcom sztárja, Gavin MacLeod.

A hosszú távú színész, Gavin MacLeod több sitcomban kapott szerepet több évtizedes karrierje során. Happy Haines-t játszotta a McHale's Navy-ban. És eljátszotta a büszke Stubing kapitánytA szerelemhajó. A rajongók azonban Murray Slaughter híríróként ismerhetik a legjobbanA Mary Tyler Moore Show. Jókedvű humora sztárrá tette a műsorban. És 1970 és 77 között szerepelt a sorozat 168 epizódjának mindegyikében.

A show alatt Murray feleségül vette Marie-t, de szerelmes volt Marybe. Hogy Murray dolgát még megnehezítse, az íróasztala közvetlenül Mary mellett volt a WGN híradójában. A karaktere egyszerre volt megnyerő és vicces – ezt a tulajdonságot a The Mary Tyler Moore Show számos szereplője is megosztotta.

Gavin MacLeod meghallgatásra került az Archie Bunkerhez az „All In the Family”-ben, és gyorsan megbánta

MacLeod azonban eredetileg egy másik szerepre, Lou Grantre jelentkezett a műsorban. A szerepet végül Ed Asner színész kapta. Meghallgatásra is jelentkezett Archie Bunker szerepére az All in the Family-ben. Miután azonban először elolvasta a sorozat teljes forgatókönyvét, MacLeod rájött, hogy soha nem tudja eljátszani Archie-t. A This Is Your Captain Speaking: My Fantastic Voyage Through Hollywood, Faith and Life című memoárjában MacLeod azt mondta, megkönnyebbült, amikor nem kapta meg a szerepet az All in the Family-ben.

Azonnal arra gondoltam: „Ez nem nekem való forgatókönyv. A karakter túlságosan nagyképű. Nem mondhatom ezeket a dolgokat” – írta MacLeod. Az alkotó, Norman Lear végül felhívta MacLeodot, hogy elmondja neki, hogy Carroll O'Connor színész megkapta Archie Bunker szerepét, MacLeod pedig azt mondta, hogy megkönnyebbült.

A The Mary Tyler Moore Show-ban eltöltött idő után Gavin MacLeod azonnal egyik slágerből a másikba ugrott. Gyorsan megkapta Stubing kapitány szerepét a Szerelmi hajóban. A tengerjáró hajón játszódó romantikus vígjátékot 10 éven keresztül sugározták 1977 és 87 között. MacLeod megismételte szerepét a The Love Boat: A Valentine Voyage című televíziós filmben 1990-ben, majd 1998-ban az újraindított Love Boat: The Next Wave című sorozat újraegyesülési epizódjában.

Gavin Macleod unokaöccse, Mark See megerősítette a halálát. Macleod május 29-én kora reggel meghalt. Gavin MacLeod 1974-ben feleségül vette Patti Kendig színésznőt. 1982-ben elváltak, de 1985-ben újra összeházasodtak. Patti és négy gyermeke maradt az előző házasságból.

Szerkesztő Választása