Fiatal koruk óta a floridaiak megtanulják, hogy a Sunshine állam édesvízi testei veszélyesek az egészségükre. Floridában körülbelül 1,25 millió aligátor él, ami az Egyesült Államok teljes gátorpopulációjának nagyjából egynegyede. És bár ezek az ősi hüllők nem egészen azok az embervadász szörnyek, amelyeket Hollywood el akar hinni, ők sem az a fajta állat, aki ellen szerencsét akarna próbára tenni.

Sajnos az egyik arkansasi építőmunkásnak nem volt olyan aligátortudata, mint amilyenben floridai bennszülött társait nevelték, és emiatt csúnya harapás érte. Bár Arkansasban vannak gátorok, mindössze 3000 hatalmas ragadozónak ad otthont, így sokkal kevésbé jelentenek veszélyt az úszókra és a járókelőkre.

Egy kemény délelőtt után, a brutális floridai napsütésben, a munkás egy közeli tóhoz vándorolt, abban a reményben, hogy a vízbe mártja a kezét egy hűsítő felfrissülésért. A férfi letérdelt a vízpartra, és belemerítette a kezét a nyugtató vízbe, lemosva a port és a törmeléket bőrkeményedéses ujjairól.Mielőtt azonban fel tudott volna állni és elhátrálni a tótól, egy óriási, 9 méteres aligátor ráakadt a jobb karjára, és borotvaéles fogait a húsába süllyesztette.

Az aligátortámadást követően a munkást kórházba szállították

A fájdalomtól és rémülettől sikoltozó férfi kétségbeesetten küzdött, hogy kiszabaduljon a gator halálos szorításából. Rövid küzdelem után a munkás sikeresen kitépte a karját az aligátor szájából, és gyorsan meghátrált a biztonságos szárazföld felé.

A helyszínen lévők a segítségére siettek, egyikük érszorítót húzott a kiömlő karjára, egy másik pedig a 911-et hívta segítségért. A mentőszolgálat munkatársai hamarosan a helyszínre érkeztek, a férfit mentőautóba rakták, majd a közeli kórházba szállították kezelésre.

„Nagydarab fickó, azt mondta, hogy elég jól fáj a karja” – mondta Tim Barrett tűzoltóparancsnok Fox4 . „De ő egy elég kemény öregfiú. Sok vért vesztett, de jól van.

Még Floridában is aligátor támadások rendkívül ritkák. Sajnálatos módon azonban, amikor megtörténik, nemcsak az áldozat súlyos sérülését okozzák, hanem a gator eutanáziáját is.

Körülbelül három órával a támadás után a vadvédelmi tisztviselők a horgászathoz nem hasonló módszerrel emelték ki a gátort a tóból. „Néha egy nagy horgot és egy nagy darab húst használnak, és kidobják, és elkapják” – mondta Barrett főnök.

Gator, aki a támadásért felelős, elaltatták

Mivel a gátor már megtámadt valakit, nem lehet egyszerűen visszahelyezni. Az aligátor elfogása után a Florida Fish and Wildlife elaltatta.

Bár az adott körülmények között szükséges, az eutanázia a legutolsó megoldás, és a vadvédelmi tisztviselők nem veszik félvállról. A vadon élő állatok bármilyen jellegű támadásainak leggyakoribb oka az emberekkel szembeni érzéketlenség az etetés révén, amelyet szorosan követ az állatok véletlen vagy szándékos zaklatása.

Emiatt Barrett főnök figyelmeztette floridai helyieket és a látogatókat, hogy óvatosan járjanak el az édesvizek közelében. Soha ne etessenek aligátort, és mindig tartsanak legalább 30 láb távolságot a vízi leviatánoktól, hogy elkerüljék azok véletlen megijesztését vagy fenyegetését. „Gyakorlatilag minden víztestben van aligátor, beleértve néhány úszómedencét is” – mondta Barrett főnök.

Szerkesztő Választása