Ha egy klasszikus filmet akarsz újraforgatni, akkor azt jól kell csinálnod. Ez különösen igaz, ha az általad újrakészített film a filmtörténet jelentős mérföldköve. Az 1986-os remake mögött álló emberek Stagecoach bizonyára erre gondolt a főszerepek válogatásakor.

A tévére készült remake-ben nem más szerepel, mint a The Highwaymen. Johnny Cash, Kris Kristofferson, Waylon Jennings és Willie Nelson mindannyian aláírták magukat, hogy az Apache területen keresztül utazzanak az edzővel.

Az eredeti Stagecoach 1939-ben jelent meg, és jelentős mérföldkő az amerikai filmművészet történetében. A filmJohn Wayne-t filmsztárrá tette. A herceg egy csomó filmben szerepelt, de soha nem ért el igazán nagy elismerést. Az Oscar-díjas filmben való szereplés után azonban mindenki felfigyelt a nagy cowboyra. Innentől az egyik legikonikusabb amerikai színész lett.

Ugyanakkor a produkciós csapat mögött Stagecoach remake tudta, hogy néhány változtatást kell végrehajtaniuk az eredeti cselekményen. Hiszen senki sem akar lövésről felvételre remake-et látni, akármilyen menő is a The Highwaymen filmben látni. Egy jelentős karakterváltással kezdték. Az eredeti filmben Thomas Mitchell Dr. Josiah Doc-ot, Boone-t alakította. Eközben Willie Nelson játssza Doc Hollidayt a remake-ben. Willie egy ikon és egy társ-executive producer a filmben, az IMDb szerint . Tehát logikus, hogy egy legendás vadnyugati figura szerepét kapta.

Van még néhány eltérés az eredetitől Stagecoach is. Egyrészt Waylon Jennings Hatfieldet, egy szerencsejátékost alakítja. Ez a karakter az eredeti filmben meghal. Ő azonban a remake-ben él. Ezenkívül Kris Kristofferson játssza Ringót, azt a szerepet, amely John Wayne-t híressé tette. Az eredeti filmben Ringo egy betyár, aki kitört a börtönből és szökésben van. Az 1986-os verzióban Ringo egy ártatlan ember.

További „Stagecoach” apróságok

Nem a Highwaymen voltak az egyetlen Outlaw Country sztárok a filmben Stagecoach remake. Jessi Colter, Waylon felesége is feltűnik a filmben. Ő játssza Martát. A platinaárusításon hallhattok pár dalt Wanted! A Betyárok Waylonnal, Willie-vel és Tompall Glaserrel együtt. Bár nem törvényen kívüli figura, érdekes megjegyezni, hogy June Carter-Cash Mrs. Pickett szerepében is feltűnik a filmben.

A remake a Stagecoach van pár kapcsolata is Hazzard hercegei . Kezdőknek,John Schneideraz edző sofőrjét, Buckot alakítja. A tévérajongók Bo Duke néven ismerik a legjobban. Waylon Jennings és Jessi Colter egyaránt megjelent a klasszikus tévéműsorban. Waylon a főcímdalt is előadta, és a műsor narrátoraként szolgált. A kapcsolatok azonban ezzel nem érnek véget. Willie Nelson játszotta Jesse bácsit a filmben2005-ös film a sorozat alapján.

Kris Kristofferson meglehetősen sikeres színészi karriert futott be a Stagecoach-ban való szereplése előtt. A katasztrofális Mennyország kapujában (1980) nyújtott főszerep azonban filmsztár státuszába került.

Szerkesztő Választása