Sokaknak vadászok , a célgyakorlat a mesterség csiszolásának módja lett. Az évek során a célgyakorlat saját sportággá fejlődött, különféle változatokkal.

Ahogy szokták mondani, a sport lehet könnyen megtanulható, de nehéz elsajátítani.Céllövészetgyakran három változatban szerepel: csapda, skeet és sport agyag. Mindegyikhez más szabályok és előírások vonatkoznak, és más felszerelést igényel, ha éleslövész leszel a lőtéren. Íme, mit kell tudni a céllövés különböző formáiról.

A csapdacélpont távolodik a lövőtől

Egyszemélyes csapdás lövöldözéshez állítható egycsövű sörétes puskát vagy kombinált sörétes puskát ajánlunk. A kombinált sörétes puska duplacsövűvé alakítható duplacélú eseményekhez. A kényelem a játék neve, amikor a legjobb fegyverről van szó a csapdába lőéshez. A törőfegyver megkönnyíti a be- és kirakodást állomásváltáskor. Azt is megakadályozza, hogy azok a bosszantó kagylók szembeszálljanak a versenytársakkal.

Lőszer szempontjából a 7. 1/2-es és a 8. számú lövésméret keveréke nem fog rosszat tenni. ott mi a különbség? Egy No. 7 1/2 héj 350 7 1/2 méretű pelletet tartalmaz. Eközben egy 9-es számú hatalmas 580-as pellet egy kagylóban.

A csapdalövés során a célpontok elrepülnek leendő lövőiktől. Öt állomás van, a lövészek mindegyik állomásról öt lövést lőhetnek. Összesen egy lövő körönként 25 lövést lő, miután mind az öt között kerékpározott. Az 1. állomás elindítja a sortüzet, a többi állomás pedig egymás után következik, amíg az összes lövés el nem adják. De gyorsnak kell lenned. A csapda agyaggalambok 40 MPH körül mozognak. Eközben az olimpián a célpontok akár 62 MPH-ra is elmozdulhatnak.

Skeet Move Horizontal

Az over/under break-akció a skeetlövő legjobb barátja, ha a bosszantó célpontokról van szó. De az, hogy milyen nyomtávra lehet szüksége, teljes mértékben a versenytől függ. A skeet versenyek a 0,410-es furattól vagy a 28-as méretűtől a 20-as és 12-es méretűekig terjednek. A lőszerekhez a legtöbb skeet-lövő 9-es számú lőszert használ.

A csapdaversenyekhez hasonlóan a lövészek az állomások között mozognak. De a csapdaversenyekkel ellentétben a skeet célpontjai vízszintes síkon mozognak. Két, egymástól 40 méterre lévő célgép található, amelyek a lövészek céltábláit indítják. Ezek a célgépek magas és alacsony házra vannak osztva. A magas ház 10 lábnyira van a földtől, míg az alacsony ház mindössze három és fél lábnyira van. Minden körben az agyagcélok egyszeri és dupla prezentációban indulnak. Egy körben 25 célpont van, amelyek 45 MPH-val mozognak.

A Sporting Clay különféle beállításokkal rendelkezik

A legtöbb professzionális sport agyaglövő sörétes puskát használ, így váltogatni tudják a fojtás méretét. Fulladás olyan orrbetétek, amelyek megváltoztatják a lövésmintákat. A hatótávolságtól függően hasznosak lehetnek. Például egy továbbfejlesztett hengerfojtó a pelleteket szétszórja a közeli és személyes célok érdekében. Eközben a teljes fojtás segít meghosszabbítani a lövés távolságát. A lőszer tekintetében a 71/2-es és a 8-as méretű lövés keverékét ajánljuk.

Az emberek az agyaglövészetet a vadászvilág golfjához hasonlították. Kivéve, több fegyverrel. A változatosság az élet fűszere, ha sport agyagpályákról van szó. Minden állomásnak lehet saját beállítása és célgyakorlati bemutatója. Az öt standnak nevezett elrendezés öt állomás között váltakozó lövészek körül forog. A lövészek átlagosan 50-100 célt lőhetnek ki egy kör során. A célpontok 30 és 70 MPH között mozoghatnak.

Szerkesztő Választása