A Cracker Barrel népszerű a Twitteren, mert az emberek azt állítják, hogy a név eredete rasszista. Igazak az állítások?

Egy fotó jelenleg felkapott a Twitteren. A fotó egy Cracker Barrel étterem logója. A fotó felirata az áll, hogy a Cracker az ostor szleng kifejezése volt. Ezért nevezték a feketék a fehéreket kekszetnek, az ostor roppanásától. A Cracker Hordó egy olyan hordó, amely a vidéki boltban eladó ostort tartotta. Látod a korbácsot az R-ről a K-ra? Rasszizmus az arcodban!

A fényképpel együtt a tweetben ez áll: Tudtad ezt?Mostanáig a bejegyzést több mint 10 000-szer retweetelték, és ez a szám néhány percenként emelkedik. Ezenkívül több mint 5000 ember nyilatkozott. Azonban nem mindenki ért egyet a bejegyzés állításaival.

Egy ember azt válaszolta: A cracker szó etimológiája vitatható. Az egyik feltételezett ok, amiért az embereket crackernek nevezik, az a klasszicizmus. Szegény embereknek maguknak kellett feltörniük a kukoricájukat. Úgy tűnik, hogy a kifejezés az Egyesült Államok előtti. Ez is rokon lehet az ostorral vagy akár a whiskyvel.

Valaki más azt válaszolta, adok pontot a kreativitásért, de ez nem igaz. Ezután linkeltek egy cikket a webhelyről Southern Living .

Mi a Cracker hordó nevének eredete?

Southern Living beleásta magát a Cracker Barrel név eredetébe egy 2018-as cikkhez. A cikk először hivatkozott a Merriam-Webster-féle cracker-hordó meghatározására. A szótár a szót jelzőként határozza meg, amely egy vidéki bolt barátságos házi szőttségére utal. A szinonimák közé tartozik a down-home, folksy, homespun. Más szóval, valaki azt mondhatná, hogy nagyon várom, hogy meglátogassam a nagymamám farmját a szülővárosomban.

A szótárban az is szerepel, hogy a cracker-hordó kifejezést először 1916-ban használták. A cikk szerint a kifejezést a korszak vidéki boltjai alkották meg. Valódi kekszes hordókból is előkerült. A legtöbb vidéki üzletben akkoriban tele voltak hordók üdítős kekszekkel, amelyeket árultak. Minden hordóban kekszet tároltak, hasonlóan a sós kekszekhez, amelyek csak akkor ízlik igazán a levesben, ha beteg vagy. Az üzlet látogatói a kekszhordók körül ültek, és a nap híreiről, családjukról és bármi másról beszélgettek, amiről csevegni szerettek. Ez mindent a barátságos házi szőtt karakterhez és a szótár fent említett definíciójához köt.

Cracker hordóA logó célja, hogy egy férfit ábrázoljon, aki hintaszékben ül egy hordó mellett (amely valószínűleg tele van keksszel). A cikk nem magyarázza meg az állítólagos ostort. A Twitter-felhasználók azonban azt javasolták, hogy a cowboyok korbácsot használnak marhák terelésére. A nyugati témának megfelelően alogóhasználhatta az ostort a szarvasmarha terelés ábrázolására. Egy cikk a floridai Osceola megyei kormány honlapján a cracker cowboys kifejezést először egy 1895-ös cikkben használták a terelő ostor roppanó hangjának leírására.

Most nehéz lenne hallani egyet, de az 1860-as évektől kezdve a cowboyok ostorainak recsegő hangja betöltötte a levegőt, ahogy sovány marhák csordáit hajtották át Osceola nyílt vidékének bozótkeféjén… Frederic Remington a Harper's New Monthly Magazine-ban 1895-ben megjelent cikkében a floridai cowboy kutyákat és ostorokat használt a jószágok terelésére olyan nagy szakértelemmel, hogy egyesek meg tudtak ölni egy csörgőkígyót és megfordították a bélyegző szarvasmarhákat.

Szerkesztő Választása