Ha belefáradt a Tennessee Whisky-borítók hallgatásába – próbálja meg ezt az utolsót – mintLuke Combskavicsos utat jár be a country klasszikus gyilkos Ryman-feldolgozásán.

Veled vagyunk. MivelChris StapletonA Tennessee Whiskey zseniális ének- és gitárjátéka 2015-ben slágert kapott, a dal kissé elhasználódott. Amerika minden búvárbárjában minden leendő country énekestől kezdve a dalt feldolgozó iparág néhány legnagyobb névig – itt az ideje hagyni a kutyát hazudni, igaz?

Eh… adjuk még egy lövés .

A Tennessee Whiskey újabb borítójának csak az egyike maradtLuke Combs. A valószínűtlen vidéki megasztár újra és újra bebizonyította tehetségét egy lelkes, nehéz kavicsokkal, amely évtizedekkel túlmutat az élettartamán.

Ezzel az egyedülálló hangszínnel felvértezve Combs maga a Tennessee Whisky kiütős, lehúzható alakítását adta elő egyik 2018-as fellépésén.Country Music Anyatemplom: A Ryman Auditorium.

Comb alakítása azonban közvetlen borítójaChris Stapletona dal modern interpretációja. Így van: még Chris Stapleton Tennessee Whisky-verziója is borító . Adunk egy pillanatot, hogy felépüljön.

„Tennessee Whiskey”: A Country Classic évtizedekkel megelőzi Chris Stapletont

Valójában a Tennessee Whiskey egy David Allan Coe dal a saját albumáról. A whisky eredetileg a Coe-n keresztül került fel a slágerlistákra 1981-ben, és tisztességesen teljesített. Két évvel később történt, de nem más jóvoltábólMaga a Possum, hogy a dal megtalálja józan lábát.

Akár hiszi, akár nem, a dalt még George Strait-nek is dobták, mielőtt ők ketten megfogták volna. Strait azonban visszautasította. Ennek eredményeként Dean Dillon író és Linda Hargrove David Allan Coe-val futott össze. Ez lett a fent említett saját albumának fő száma, David Allan Coe . Míg ez a verzió a Billboard Hot Country Songs toplistáján a 77. helyen állna, a The Possum –George Jonesazoknak, akik otthon játszanak – csillagászati ​​magasságokba emelte a dalt 1983-ban. Az ő feldolgozása, a Tennessee Whiskey első felvett borítója, egészen a 2. helyre szökött.

Innentől a dal homályos klasszikussá vált, mivel a tradicionális country az 1980-as években a népszerű country sávjába került. Az olyan hagyományos country croonoknak, mint a Whiskey, nem volt helye a popzenével átitatott countryzene között, amely a műfaj fősodrába került – és mint sok zseniális countryklasszikus –, ez is homályba került.

Vagyis addigChris Stapletonjött.

De először hallgasd meg a dalt eredeti formájában, jóvoltábólGeorge JonesÉlőben a Grand Ole Opryban 1996-ban. Még maga a Possum is elismeri, hogy ez az a dal, amit régen abbahagytunk egy nevetéssel:

https://youtu.be/Bh8d1y5fvtk A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: George Jones – Tennessee Whisky (1931. szeptember 12. – 2013. április 26.) (https://youtu.be/Bh8d1y5fvtk)

Grand Ole Opry Live 1996

Youtube

A Luke Combs Chris Stapleton hihetetlen „Whiskey”-kiadását borítja

A vidéki rajongók rögtön észreveszik, mennyire más a Stapleton által frissített Whiskey borító. Stílusilag sokkal bluesosabb, déli-rock-orientált feldolgozása az egyébként eléggé szokásos country croonnak.

Ezt nyugodtan venni azLuke Combs. A fiatal sztár, a szakma egyik legmenőbb hangja, abszolút birtokolja a Stapleton’s Whisky-t – a dalszövegeket az ő jellegzetes kavicsává zúzva.

Az új verzió tartós erejének bizonyítékaként Comb közönsége teljesen megvadul, amikor azt mondja nekik, hogy 2018-ban – három évvel Stapleton verziója után – az éjszakai Ryman-koncert részeként adja elő. Ami egyébként a dal első feldolgozása volt a Billboard toplistáján. Valójában mindegyik.

Minden további nélkül engedjük meg a fő eseménynek, hogy az egy és egyetlen játékkal játszhassonLuke Combs:

https://youtu.be/4d7GqAUwwfQ A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: Luke Combs Chris Stapleton Tennessee Whisky borítói a Rymannél (https://youtu.be/4d7GqAUwwfQ)

A #jonathanpierceband által rögzített #lukecombs videó, amely a #tennesseewhiskyt borítja, írta Dean Dillon, híressé tette David Allen Coe-t, George Jones-t, és Chris Stapleton népszerűsítette újra.

Jonathan Pierce Band

Hallgassa meg Chris Stapleton Slay „Whiskyjét” Austinban

És csak arra az esetre, ha még utoljára szeretné hallani a Tennessee Whisky hihetetlen alakítását (amit, valljuk be, ezek után te is biztosan megteszed) – ímeChris Stapletonragyogó előadást vezet az Austin City Limits-en:

https://youtu.be/IBLruNfUqUs A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: Chris Stapleton – Tennessee Whisky (Austin City Limits Performance) (https://youtu.be/IBLruNfUqUs)

Chris Stapleton– Tennessee Whisky (Austin City korlátozza a teljesítményt)

Chris Stapleton

Többért Országos visszaemlékezések és az összes kedvenc pillanatátCountry zene– múlt és jelen – tarts velünk itt a címen outsider.com .

Szerkesztő Választása