Clint Eastwoodévtizedek óta sztár volt a filmekben, sőt a tévében is. Kreativitása millióknak okozott örömet. Mennyi a nettó értéke?

Eastwood szerint Celebrity Net Worth , nettó vagyona 375 millió dollár. Karrierje elején Eastwoodra nem igazán gondoltak színészként. A látszólag csikorgató fogakkal beszélő stílusa nem sok embert kedvelt meg a show-bizniszben.

Ennyit a gondolataikról. Clint Eastwood első nagy áttörését azzal érte el, hogy Rowdy Yates-t alakította a CBS Rawhide című nyugati tévésorozatában. Ez lehetővé tette számára, hogy rajongókat és követőket szerezzen, amelyek a filmekbe is begyűrűztek. Most itt gyulladt ki.Clint Eastwood filmes karrierje a „Spagetti Westerns”-ben kezdődött

Eastwood nemcsak filmekben szerepelt, de rendezett és producer is volt olyan filmekben, amelyek Oscar-díjat nyertek. Nyilván a régi rajongók tudjákClint EastwoodSergio Leone rendező spagettiwesternjeinek köszönhetően sikerült beindítania filmes karrierjét. Az olyan filmek, mint az Egy maroknyi dollár, a Még néhány dollárért és a Jó, a rossz és a csúnya című filmek helyezték fel a filmtérképre.

Az 1970-es években Eastwood Harry Callahan rendőrt játszotta a Dirty Harryben, ahogy 1971-ben a mozivásznokra került. Ezt 1973-ban követte a Magnum Force folytatása. Szintén 1973-ban Clint Eastwood játszotta és rendezte első westernfilmjét, a High Plains Drifter-t.

Harmadik Piszkos Harry-filmje 1976-ban került a mozikba, The Enforcer címmel, és Tyne Daly színésznő volt a színésztársa. A film 95 perces hossza ellenére több mint 100 millió dollár bevételt hozott a pénztáraknál. További két film zárta a Piszkos Harry sorozatot Clint Eastwood számára, a Sudden Impact 1983-ban és a Holtmedence 1988-ban.

Az „Unforgiven” 1992-ben két Oscar-díjat hoz a filmsztárnak munkáért

Néhány évnyi westerntől való elszakadás után,Clint Eastwood1992-ben az Unforgiven-nel újra életre keltette ezt a műfajt. Eastwood szerepelt és rendezte a filmet Gene Hackman, Morgan Freeman és Richard Harris főszereplésével. Eastwood a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat, Hackman pedig a legjobb férfi mellékszereplő díját nyerte el.

Clint Eastwoodnagyon aktív, lendületes színész és rendező a mai napig. Pedig vagyonának nagy része különböző ingatlanjaiból is származott. Eastwoodnak állítólag van otthona a kaliforniai Bel-Airben és egy lakása a kaliforniai Burbankban. Tulajdonosa a több mint 1000 hektáros Rising River Ranch a kaliforniai Burney-ben, valamint egy otthona az idaho-i Sun Valleyben.

A Tehama Golf Club tulajdonosa a kaliforniai Carmel közelében, és állítólag a Pebble Beach Golf Links befektetője. Legyen szó filmekről, földekről vagy befektetésekről, Clint Eastwood bölcs döntéseket hozott a pénzügyeivel kapcsolatban.

Szerkesztő Választása