Clint Eastwoodaz olyan filmeknek köszönhetően, mint a Egy maréknyi dollár , de a fizetése nem volt olyan jó. Összesen 15 000 dollár volt. A színész a Rawhide című műsorának köszönhetően inkább a háztartási tévés név volt. Rowdy Yates-t játszotta ott. Ennek ellenére a Sergio Leone-film nagyon sokat tenne azért, hogy filmsztárja ugrásszerűen növekedjen.

A 15 000 dollár kevésnek tűnhet most egy Eastwoodhoz tartozó ember számára. De a film 1964-ben jelent meg. Ugyanez az összeg ma közel 140 000 dollárnak felel meg. Nem rossz, de közel sem annyit, amennyit Eastwood most a főszerepekért keres.

Clint Eastwood a mai fizetésekhez képest csekély összeget kap „egy maroknyi dollárért”

Eastwood a Névtelen embert játssza benne, és csak a képernyőt foglalja el a képével. Elhinnéd, hogy a tévés fellépése többet fizetett neki, mint az a film? Ez igaz. Dobja bele azt, amihez jövőbeli filmkészítési munkája vezetne, és ez puszta aprópénz. Mit csinált ez a szerep? Ez lehetővé tette számára, hogy a nagy képernyőre terjeszkedjen.Valaki elküldte neki (Leone) egy epizódot Nyersbőr Rómában Eastwood azt mondta egy 1990-es interjúban Deseret News . Amikor meghallotta a pénzösszeget, a színész tudni akarta, miért nem kér többet az ügynöke. Azt mondta: 'Jobb lesz, ha elvállalod. Rory Calhoun a szárnyaik között van.’ Nos, soha nem láttam Európát, ezért úgy döntöttem, megteszem.

Milyen volt Sergio Leonéval együtt dolgozni? Ezt nagyon könnyű volt kezelni. Csak csináltam a magam dolgát – mondta a színész-rendező. A producerek azon töprengtek, mit csinál a világon Eastwood egykor. Azt mondták: „Nem csinál semmit. Csak áll ott azzal a szivarral a szájában – mondta. Nem értették a szimbolikát. Az olasz producerek sokkal több párbeszédhez voltak szokva.

A színész megkockáztatja, hogy Európába utazik, és végül kifizetődik

Nézzük, mennyire sikeres Egy maréknyi dollár valószínűleg logikus lenne, hogy Eastwood Európába akart menni. Hogy meg akarja csinálni a filmet. Dehogy. Erről egy interjúban beszél Felvonulás .

Azt mondtam, dehogyis – mondta. De a nő [tehetségügynökségénél] ​​William Morris azt mondta, hogy megígérte a római irodának, hogy legalább elolvasom [a forgatókönyvet Egy maréknyi dollár ]. Aztán rájöttem, hogy ez a történet Yojimbo Akira Kurosawa, aminek nagy rajongója voltam. És 10 000 dollárt akartam keresni, hogy Spanyolországban és Olaszországban dolgozhassak, és soha nem jártam Európában. Úgyhogy arra gondoltam, hogy elmegyek, és jó utat kívánok. A kép nagyon jól sikerült Európában, mielőtt az Egyesült Államokban megjelent volna. Ez egy újabb példa arra, hogyan épülnek fel a dolgok az életben valami másra. Ettől kezdve Clint Eastwood filmes karrierje bőven meg fog fizetni neki.

Szerkesztő Választása