Lehet, hogy Blake Shelton vágyott arra, hogy szórakozzon egy kicsit ezzel a vidéki klasszikussal, vagy egyszerűen csak tudta, mi a legjobb a karrierje szempontjából. Akárhogy is, az Ol’ Red az a dal, ami megakad a fejedben. A sláger mára a country crooner egyik fő márkája.

Az „Ol’ Red” nem Blake Shelton Original

Igen, jól olvastad. A börtönkutyáról és a szököttről szóló dalt eredetileg az énekelteGeorge Jones1990-ben. Jones verziója nem kapott teret, ezért nem sokan tudják, hogy ő énekelte először.

AzutánKenny Rogers1993-ban belevágott a dalba. Hozzáadta az albumához Ha csak a szívemnek hangja lenne . De akárcsak Jones, Roger verziója sem volt sikeres.



Shelton csak 2001-ben vette fel a dalt, és 2002-ben slágerré tette. Az Ol' Red a legelső stúdióalbumának része. Nem ment azonban némi küzdelem nélkül a dal oda, ahol ma van.

Annyira furcsa számomra, hogy ez volt a legelső dal, amit véletlenül találtam, amikor Nashville-be költöztem. Sok-sok évig ragaszkodtam hozzá, és meg kellett küzdenem, hogy felkerüljön az albumomra. Miután felkerült az albumomra, meg kellett küzdenem, hogy kislemezként kiadják. Aztán egy újabb csata volt, hogy rávegyék őket, hogy videóként tegyék ki, mondta Shelton egy 2010-es webcastban. A dal tényei .

Annak ellenére, hogy tetszett nekik a dal, soha senki nem gondolta, hogy ez valami elfogadott lesz a country rádióban és általában a countryzene rajongói körében – folytatja az énekes. Azt hiszem, azt hitték, hogy az ilyen típusú dal meghalt és eltűnt. Őszintén szólva én sem voltam biztos benne. Annyira szerettem, és hála Istennek, az első albumon volt szerencsém kettőhözlegnagyobb slágereia karrieremről.

Az Ol’ Red a tizennegyedik helyen végzett a versenyen Hirdetőtábla Hot Country chart, és egymillió példányban kelt el belőle a RIAA szerint. Bár nem kapott első számú elismerést, továbbra is Shelton egyik jellegzetes dalának tartják.

Miért működött a dal Shelton-féle verziója?

Ez olyan lehet, mint a régi mondás, hogy jó időben, jó helyen.

De van elismerése annak az énekesnek, aki elfogadta azt a dalt, amelyről azóta is elnevezték a bárok láncolatát.

Blake Shelton country hangzása passzolt a 2000-es évek elejének formájához. Az oklahomai ezt használta fel a maga javára ebben a fogolyról szóló dalban.

Hát elkaptam a feleségemet egy másik férfival /És kilencvenkilencbe került, az első verskezdés. Miután azonban összebarátkozott a felügyelővel, a férfi jutalma az Ol’ Red nevű kutyájáról gondoskodik. Ol’ Red ügyesen követi a szökött foglyokat, de ez nem akadályozza meg ezt a férfit abban, hogy szökési tervet dolgozzon ki.

A narrátor ír a tennessee-i unokatestvérének, és elküld egy nőstény kutyát, hogy elvonja Ol’ Red figyelmét. A menekülési kísérlete sikeres volt, mert a szerelem bevitt ide, és a szerelem kiszabadított, ahogy a dal végén mondja.

Az „Ol Red” egyéb verziói

Hallgassa meg George Jones verzióját itt. Bár az ő verziója nagyszerű, talán éppen ez volt az, amire akkoriban vágyott a countryzene közönsége.

https://www.youtube.com/watch?v=IxRRsYipeGM&feature=emb_logo A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: George Jones – Ol’ Red (https://www.youtube.com/watch?v=IxRRsYipeGM&feature=emb_logo)

Aztán ott van Kenny Rogers véleménye a pályáról. Az ő verziója inkább rock and roll hangulatot áraszt az elektromos gitárral a háttérben.

https://www.youtube.com/watch?v=th4TkIMZisU A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: Ol' Red (https://www.youtube.com/watch?v=th4TkIMZisU)

Szerkesztő Választása