Egy Ohio Szarvasvadász kereskedelmi minőségű drónokat használ, hogy segítse őt a játék nyomon követésében anélkül, hogy megzavarná a nyomokat. Mike Yoder egy tapasztalt helyi játékos Tuscarawas megyében. Fiatal kora óta, amikor egy ohiói amish közösségben nőtt fel, a gondolat, hogy megsebesít egy állatot, és nem találja meg, nagy aggodalommal töltötte el.

De Yoder különbözik attól a számtalan vadásztól, akiknek nyomkövető kutyát kellett használniuk, vagy ami még rosszabb, nem sikerült visszaszereznie a szarvast. A 31 éves férfi ehelyett repüléstechnikai ismereteire és a vadászat iránti szenvedélyére támaszkodik, hogy drónokat használjon a folyamat során. Yoder megalkotta a Drone Deer Recovery-t, amely kereskedelmi minőségű drónokat és csúcstechnológiás hőkamerákat használ a hatalmas területek gyors és szakszerű felkutatására nappal és éjszaka egyaránt. Ez a módszer nem izgat fel más vadon élő állatokat, és nem hagy illatnyomokat.

„Ez volt az oka annak, hogy ezt találtam ki – szerettem a vadászatot, és utáltam azt az érzést, amikor tudtam, hogy elütöttem egy szarvast, de nem találtam meg.” – Yoder mondta A penge . 'Amint a drónok technológiája fejlődött, és elég jók lettek a feladat elvégzéséhez, úgy gondoltam, nincs ok arra, hogy ezt a módszert ne használhassuk szarvasok helyreállítására.' Még felvételeket is megosztott az egyik drónjáról egy szarvasvadászat során az Instagramon .Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagramon

A Drone Deer Recovery (@dronedeerrecovery) által megosztott bejegyzés

A szarvasvadászok általában csak drónokat használhatnak a tetemek helyreállítására

Miután időt szakított az üzleti terv kidolgozására, Yoder találkozott az Ohio Természeti Erőforrások Minisztériumának tisztviselőivel. Meg akart bizonyosodni arról, hogy a drónok szarvastetemek visszaszerzésére való használata megfelel az állami előírásoknak. „Minden törvényességen dolgoztunk, ami ehhez hasonló dologhoz kapcsolódik. [Mi] mindent átmentünk a [hatóságokkal]. Aztán elkezdték építeni a márkát” – magyarázta Yoder. „Olyan nevet és márkát szerettünk volna, amely az egész országban jó lesz, annak ellenére, hogy idén csak Ohióban működünk.”

Yoder látni akarta, hogyan valósul meg az ötlete, ezért kinyomtatott néhány brosúrát, amelyek elmagyarázták a Drone Deer Recovery-t. Készített egy rövid videót is arról, ahogy a drónnal visszaszerezte az általa vadászatra bérelt földeken betakarított szarvast. Végül bérelt egy standot egy helyi szabadtéri bemutatón. „Látni akartam, mi lesz a sportolók reakciója, és ez őrült volt. Kifogytam az irodalomból, és fel kellett hívnom a feleségemet, hogy többet nyomtasson” – emlékezett vissza Yoder. „Nagyon jó volt a reakció az ilyen jellegű szolgáltatásra. Ez olyan hatalmas válasz volt, hogy túl a szélén döntöttem el, hogy folytassam-e ezt. Az előadás után úgy döntöttem, hogy ezt kell csinálnom.

Indítás után dronedeerrecovery.com az ohiói íjászszezon elején Yoder gyorsan sikert aratott. „Amint a webhely nyilvánossá vált, mindenhonnan kaptunk kéréseket” – magyarázta Yoder. 'És az első napon érkeztek hívásaink az ohiói vadászoktól.'

Yoder megjegyezte, hogy a drónok csak a lelőtt szarvasok felkutatására használhatók – magára a vadászatra nem. Kijelentette, hogy a drónok vadászat közbeni használata sok államban illegális. „Nem vadászatra használunk drónt, hanem egy tetemet” – erősítette meg Yoder.

Szerkesztő Választása