Az NFL futball hivatalosan is visszatért aTampa Bay BuccaneersésDallas Cowboyscsütörtök este indította el a szezont. A játék egyben a liga első kettős himnuszos megközelítésének bevezetését is jelentette a meccs előtti ceremóniák során, és a rajongók vegyes reakciókat fogadtak az NFL új, mindent magában foglaló játék előtti himnuszformátumára.

A tegnap esti nyitószezon meccs előtt a liga két himnuszt mutatott be: Lift Every Voice And Sing ésA csillagos zászló. James Weldon polgárjogi aktivista 1905-ben írt egy verset, amelyen a Lift Every Voice alapul.

NFL biztosRoger Goodellés a liga most a második himnuszt használja, amely Fekete Nemzeti Himnusz néven vált ismertté. A himnusz része a liga azon törekvésének, hogy mindenre kiterjedő legyen, és hogy megünnepeljük a liga számos fekete játékosát és személyzetét. A 2020 nyarán lezajlott tiltakozások és polgári zavargások után Goodell bejelentette, hogy minden jövőbeli játék előtt felveszi a második himnuszt.Mi aNemzeti Labdarúgó Liga, hisz a fekete életek számítanak. … Fekete játékosok nélkül nem lenne Nemzeti Labdarúgó Liga – jelentette ki Goodell.

Az országszerte zajló tiltakozások az évszázados csend, egyenlőtlenség és a fekete játékosok, edzők, szurkolók és stáb elnyomásának jelképei – tette hozzá.

Az NFL-rajongók reagálnak a második játék előtti himnuszra

Az NFL és Roger Goodell a második himnusz hozzáadásával igyekeznek befogadóbbak lenni. De nem mindenki látja így, mivel a himnusz sok rajongóban megkérdőjelezte a célját. Sok rajongó a Lift Every Voice And Sing megosztónak találta ahelyett, hogy egyesített volna, és megosztották véleményüket a Twitteren.

2016-ban volt hátvédColin Kaepernicktiltakozó mozgalomba kezdett, hogy felhívja a figyelmet a rendőri brutalitásra és a rasszizmusra. A meccs előtti ceremóniák alatt térdelni kezdett, miközben a The Star-Spangled Banner a stadionban játszott. Számos játékos és NFL-személyzet követte a példát, és az NFL-rajongók megosztottak abban, hogy helyénvaló-e térdelni a himnusz alatt vagy sem. A rajongók hasonlóképpen megosztottak az új második, játék előtti himnusz kapcsán.

Számos NFL-rajongó úgy gondolja, hogy a Lift Every Voice And Sing szétválasztja a versenyeket, ahelyett, hogy mindenkit összehozna.

Sajnálom, de nincs szükségünk fekete nemzeti himnuszra. Csak a fekete közösségnek. A nemzeti himnusz mindenkié. Nem számít, milyen faj vagy milyen bőrszín vagy. #NFLKickoff, egy másik NFL-rajongó tweetelt .

Mások még azt is megkérdőjelezik, hogy a dal érvényes-e fekete nemzeti himnuszként.

Természetesen sok futballrajongó azt állította, hogy nem hajlandó megnézni a meccset, miután meghallotta a második himnuszt.

Csak eljátszották a „Fekete Himnuszt”, hogy elkezdjék az NFL-szezont? Ideje csatornát váltani! egy NFL-rajongó írt .

Egy másik rajongó egyetértett azzal, hogy nem nézi, és szerinte a nézettség zuhanni fog a második himnusz miatt.

Ezzel szemben sok más rajongó örömmel hallotta a dalt, és az NFL elismerte.

A #NFL csak megölte a fekete nemzeti himnusszal! egy boldog rajongó hirdette ki a Twitteren .

Végül néhányan megszólították azokat, akik nem értettek egyet a dal beillesztésével, ahelyett, hogy jobban támogatták volna a kiegészítő himnuszt.

A Lift Every Voice And Sing felvétele határozottan vegyes reakciókat váltott ki a rajongók körében. Úgy tűnik, hogy a 2021–2022-es szezonban újabb sarkító témánk lehet az NFL-rel kapcsolatban.

Szerkesztő Választása