Ma 40 éves az MTV. Ez hivatalosan középkorú. És ez már régen átment a zenei videók lejátszásából.

A hálózat valóban elindította a zenei videók tömeges imádását. Az MTV-nek köszönhetően ezek a videók a koncertfelvételek klipjeiből minifilmekké fejlődtek színészekkel és kidolgozott díszletekkel. És az egész augusztus 1-jén 01:01-kor kezdődött. Az első kimondott szavak az MTV-n:

Hölgyeim és uraim, rock 'n' roll. Aztán a nézők űrhajóst látott (Neil Armstrong tiszteletére) tűzz ki egy MTV zászlót a Hold felszínére. Az első videó megfelelő volt: Video Killed The Radio Star by the Buggles.Az MTV a popzenéről és a popkultúráról szólt. De végül a Music Television egy másik műfajba került – az országba.

Kitalálod melyik ország sztárja Az MTV felkent elég menő volt ahhoz, hogy vonzó legyen fiatal rajongóinak? Tipp, elég menő volt ahhoz, hogy randevúzzon Sharon Stone színésznővel, aki az 1980-as és 90-es évek szexszimbóluma volt.

Kitalálod, melyik countrysztár jelent meg először az MTV-n?

Kitalálja már? ez vanDwight Yoakam,a most 64 éves zenész. És itt van miért tetszett az MTV-nekYoakam. A hálózat webhelyén van egy cikk, amelyet kívánunk Yoakamnak boldog születésnapot . Adott némi hátteret:

A 70-es években, amikor Yoakam megérkezett Nashville-be, a várost jobban érdekelte a sima, pop-orientált country, mint Yoakam gyökereihez visszanyúló zenéje. Így Yoakam Los Angelesbe költözött, ahol barátjával, Pete Anderson gitárossal olyan éjszakai klubokban játszottak, amelyek gyakran vendégeskedtek punk rockerekkel, mint például X és a Dead Kennedys. Yoakam bővíteni tudta rajongói táborát azzal, hogy fellépett a punk rajongóknak.

Az MTV által lejátszott első country videó Yoakam borítója volt Honky Tonk Man . Johnny Horton először 1956-ban készítette el a slágert. De három évtizeddel később Yoakam a legjobb 5 dal közé emelte. Szerezzen egy kis Yoakam-nosztalgiát a vasárnapra, majd térjen vissza hozzánk a másik oldalon, és találjon még szórakoztatóbb MTV-infókat egy adag country fűszerrel.

https://youtu.be/eBlc2FN99is A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: Honky Tonk Man (hivatalos videó) – Dwight Yoakam (https://youtu.be/eBlc2FN99is)Az a Taste of Country oldal azzal az öt országos videóval állt elő, amely a legnagyobb érdeklődést kapta az MTV-től.

Ez valószínűleg nem meglepő Taylor Swift volt az első countrysztár, aki VMA-t nyert. Ez még 2009-ben volt a You Belong with Me című dalhoz és videóhoz. Mellékesen megjegyzem, ez az a VMA, amelyben Kanye West fogta a mikrofont, és kijelentette, hogy Beyonce érdemli meg a díjat, nem pedig Swift. És a Swift most inkább pop, mint country.

Johnny Cash és a Hurt borítója szintén magasra értékelte az MTV közönségét. Természetesen egy dal, amelyet eredetileg a Nine Inch Nails adott elő, tetszetős a rock-n-roll közönség számára. Cash 2003-ban, halálának évében megkapta a VMA-jelölést a legjobb dal és videó kategóriában.

Eközben Yoakam még mindig turnézik és erősen megy. Négy nappal ezelőtt Twitteren beszélgetett Carrie Underwooddal. Mindketten nagy rajongói a másik munkájának. És őkzárta az utolsó napota CMA Summer Jamből Nashville-ben. Ha csak az MTV játszaná azokat a dalokat.

Szerkesztő Választása