Az aranylányok több okból is klasszikus televíziós műsor. Egyrészt valóban új utakat tört ki. Abban az időben a legtöbb sitcom vagy a családokra vagy a fiatalokra összpontosított. Ez a műsor azonban az idősebb nők egy csoportjára összpontosított. Lehet, hogy sok olyan forgatókönyvet vizsgált, mint más műsorok. De ezt egy teljesen más szemüvegen keresztül tette.

A stúdió úgy gondolta, hogy a műsor az idősebb nők körében lesz siker. Ez volt. Kiderült azonban, hogy ez több, mint egy kis sláger. Emberekminden korosztály szerette a műsort. Ma, Az aranylányok sztárjait pedig minden korosztály rajongója imádja. A műsort több mint száz országban forgalmazzák. Tehát új nézők fedezik fel a műsort, a régi rajongók pedig mindig újra és újra beleszeretnek.

A sminktervezés bekapcsolva Az aranylányok néhány sztárt idősebbnek mutatott. Másrészt néhányan fiatalabbnak tűntek a tényleges életkoruknál. Emiatt sokan elgondolkodtak a színésznők életkoráról a sikershow forgatása során. Pontosabban, sok rajongó szeretné tudni, ki volt az ikonikus szereplőgárda legfiatalabb tagja.A legfiatalabb Arany lány

Rue McClanahan volt a stáb legfiatalabb tagja. Csak ötvenegy éves volt, amikor Az aranylányok elindult. Karakterje, a férfiüldöző déli szépségű Blanche Devereaux mindössze 53 éves volt. Tehát nem csak Rue volt a legfiatalabb színésznő a sorozatban, hanem ő alakította a legfiatalabb karaktert is.

Másrészt Betty White volt azaz ikonikus szereplőgárda legidősebb tagjanak,-nek Az aranylányok . 63 éves volt, amikor a műsor elkezdődött. Így volt Bea Arthur is. White azonban néhány hónappal idősebb volt. Betty White karaktere, Rose csak néhány évvel volt idősebb Blanche-nál a sorozatban. Ugyanebben az időben Dorothy, akit Arthur alakít, ötvenöt éves volt. Tehát mindketten fiatalabb karaktereket játszottak, míg Rue McClanahan kora feletti szerepet játszott a sorozatban.

Estelle Getty viszont valójában a második legfiatalabb szereplő volt Az aranylányok. Hatvankét éves volt. Egy évvel fiatalabb Betty White-nál és Bea Arthurnál. Azonban ő játszotta Sophiát, aki hetvenkilenc éves volt, amikor a műsor elkezdődött. A műsor sminkosztálya órákon át dolgozott azon, hogy idősebbnek tűnjön. Ő volt a legtávolabb korban a műsorban szereplő karakterétől.

Ma Betty White az egyetlen túlélő tagja a szereplőgárdának Az aranylányok . Januárban múlt kilencvenkilenc éves. Estelle Getty 2008 júliusában halt meg, mindössze három nappal nyolcvanötödik születésnapja előtt. A klasszikus sitcomban töltött napjai óta küzdött a demenciával. Bea Arthur 2009 áprilisában hunyt el tüdőrákban. Rue McClanahan 2010 júniusában hunyt el súlyos agyvérzés következtében.

Szerkesztő Választása