A Gundog kiképzése nem könnyű feladat, de ha megfelelően végzik,kutyával vadászni csodálatos. Könnyűnek tűnik megtanítani a fegyverkutyát a madarak helyes mutogatására, öblítésére és levételére, de sok minden belefér.

A képzés nagy része a vadászkutya fajtájához kapcsolódik, de általában mindegyik nagyon kiképezhető. Azonban minden fegyverkutyának speciális képzésre van szüksége.

Nagyon sok fontos tényező van, amikor fegyverkutyát szerez és képez ki Önnek. A legfontosabb a kutya személyisége. Ez a különbség sok vadász számára. Egyes vadászok valóban bármilyen kutyát használhatnak, és működőképessé tehetik, de a legtöbb ember erre nem képes.Azonban számtalan könyv létezik arról, hogy melyik gundog a legjobb az Ön számára, hol és mire vadászik. A könyvek azt mutatják be, hogy pontosan melyik kutya vadászik a legjobban közelről és távolról, vízben és vízen kívül. Ezenkívül a következő könyvek segítenek felismerni, hogy az ország bizonyos régióiban mely vadászkutyák a legjobbak.

Tehát minden további nélkül íme néhány a legjobb könyvek közülkiképzi a vadászkutyáját.

A legjobb könyvek a puska kiképzéséhez

Kezdésként két klasszikus Gundog könyv. A fegyveres kutya kiképzésének legjobb módja: Delmar Smith módszer írta: Bill Tarrant. A második a Tarrant Trains Gun Dogs: Humane Way to Get Top Results című könyve is Bill Tarranttól. Ez a két könyv a legjobbak közé tartozik a kutyavadászat világában. Mindkettő szilárd lehetőség a fegyverkutyája kiképzésére.

Következő, Hogyan segíthetünk a fegyveres kutyáknak kiképezni magukat, kihasználva a korai kondicionált tanulás előnyeit írta: Joan Bailey. Ez a könyv legfeljebb egy éves kutyák számára készült. Ez azon keresztül működik, hogyan szocializálja kutyáját az emberekkel és más kutyákkal. Segít a fegyver expozíciójában is, és foglalkozik a klasszikus kondicionálással.

A harmadik könyv, amelyet meg kell fontolni Útmutató a madárkutyák kiképzéséhez: Reális megközelítés a szorosan dolgozó fegyveres kutyák kiképzéséhez szoros fedőviszonyok mellett írta: Jerome B. Robinson. Robinson a Sports Afield korábbi szerkesztője, és számos cikket írt a Field & Streamben. Bízni a szavaiban kutyája kiképzése közben könnyű dolog, és nem vezet félre.

Fontos egy negyedik könyv, amelyet el kell olvasni a fegyverkutyája kiképzéséhez. Abszolút pozitív Gundog képzés: Pozitív képzés a retriever Gundog számára írta: Robert Milner. Egy retrivert vadászni tanítani kissé nehéz feladat, de ez a könyv kiválóan teljesít vele. Míg a könyv leginkább a madarak kiöblítésére összpontosít, nem pedig a visszaszerzésre, mégis remek kezdet a retriever képzésében. A könyv a pozitív megerősítésre összpontosít, nem pedig a negatívra.

Fontos egy bónuszkönyv, amely jobban összpontosít a retrieverekre, akik elejtett madarakat kapnak. Szóval nézd meg Game Dog: The Hunter's Retriever felvidéki madarak és vízimadarak számára írta: Richard A. Wolters. Ez a könyv a vadászkutyák megtanulásával foglalkozikelhullott madarak, különösen vízben.

Végül, de nem utolsósorban az Mutatókutyájának kiképzése vadászatra és otthonra írta Richard Weaver. Ez a könyv minden szempontból nagyszerű. Érinti a mutató kutyákat és a kipirosodó retrievereket. A könyv szinte mindent megvizsgál, amit a vadászkutyáknak meg kell tenniük a vadászat során. Ez is hihetetlenül tanulságos.

Nem számít, milyen könyvet vagy könyveket választasz, fontos, hogy minél többet olvass el a választott fegyverről. Ügyeljen arra, hogy ragaszkodjon egy edzésfilozófiához, és ragaszkodjon hozzá. Mutasd meg a kutya szeretetét, ésazonnal megmutatja, hogy szereted.

[H/T Gear Junkie ]

Szerkesztő Választása