John Larroquette című filmben játszott szerepéről ismert leginkább Éjszakai Bíróság , de hangját kölcsönözte minden idők egyik legikonikusabb horrorfilmjének. Miután visszatért híres szerepéhez, mint Dan Fielding az új Éjszakai Bíróság újjáéledés, a színész megerősített egy régóta fennálló online pletykát. Évtizedek óta azt mondják, hogy Tobe Hooper rendező valójában marihuánával fizetett neki, hogy elmesélje a prológust. A texasi láncfűrészes mészárlás még 1974-ben.

– Teljesen igaz – Laroquette felvették a Parádét . – Adott nekem egy kis marihuánát vagy gyufásdobozt, vagy minek nevezték annak idején. Kimentem a [felvételi] stúdióból, megveregettem a hátát, és azt mondtam: „Sok szerencsét!”

Larroquette elmeséli, hogy ő és Hooper azonnali kapcsolatot alakított ki még 1969-ben, amikor Coloradóban dolgozott egy bárban. Négy évvel később, amikor Laroquette elkezdte színészi karrierjét Hollywoodban, Hooper különleges meghívást nyújtott neki, hogy csatlakozzon egy forradalmi törekvéshez, amely örökre megváltoztatja a horror mozi irányát. „Tobe hallotta, hogy a városban vagyok, és egy órát kért az időmből, hogy elmondjak valamit ehhez a filmhez, amit most készített” – magyarázta Larroquette. „Azt mondtam: „Rendben!” Szívesség volt.John Larroquette elbeszélése nyitja meg a legtöbbet A texasi láncfűrészes mészárlás filmeket

Lazán a sorozatgyilkos Ed Gein igaz történetén alapul, 1974 ikonikus horror klasszikusán A texasi láncfűrészes mészárlás kasszaütés lett a végén. 30 millió dollárt keresett mindössze 100 000-es költségvetéssel. Tinédzserek egy csoportját követi nyomon, akik megállnak egy elszigetelt texasi otthonban segítségért, miután kisteherautójukból kifogy a benzin. Kevesen tudják, hogy ezt a helyet Bőrarc lakja. Ő egy láncfűrészes gyilkos, akit emberi bőr maszkkal díszítettek – készen arra, hogy egyenként szisztematikusan terrorizálja őket. Rendkívüli erőszakossága vegyes visszajelzést váltott ki a kritikusoktól a megjelenéskor. A texasi láncfűrészes mészárlás Brutális természete miatt Európa és Dél-Amerika számos országában betiltották. Most azonban a filmet nagyra becsülik a dokumentumfilmhez közeli stílusa és a lázálom-vágás miatt.

A kezdetben hűvös választ kapott, a Texas Chainsaw Massacre franchise ma már hatalmas. Kilenc filmből, képregénysorozatból és videojátékból áll. A sorozat első két filmjét maga Hooper rendezte. Később 2006-ban egy másik előzményfilmet készített, majd 2017-ben elhunyt. E szeretett rendező tiszteletére az eredeti filmből származó házban található éttermet „Hooper’s”-re keresztelték át. Larroquette volt a narrátora a horror franchise későbbi bejegyzéseinek, legutóbb 2022-ben. A texasi láncfűrészes mészárlás .

A veterán színészt azonban már nem fizetik cserébe narrátorkészségéért. „Az 1970-es években ingyen csinálsz valamit, a 90-es években pedig kapsz egy kis pénzt” – mondta Larroquette. „Bizonyára ez az egyetlen kredit, amely erősen ragaszkodott az önéletrajzomhoz.”

Szerkesztő Választása