A hírek szerint Kaliforniában elmosódott egy népszerű strand az idő alatt bomba ciklon amely továbbra is pusztít a nyugati parton.

Alapján FOX időjárás , a Santa Cruz megyei Capitola városa tanúja volt a népszerű strand pusztulásának, mivel a bombaciklon és a légköri folyó magas hullámokat és kiterjedt áradásokat okozott. Egy lakosnak sikerült felvételt készítenie a Stockton Avenue hídjánál a Soquel Creek felett Capitolában. Azt mutatta, hogy a strand eltűnt a barna víz alatt.

A CBS News is beszámolt hogy Santa Cruz kiürítette rakpartját a bombaciklon kára miatt. „Erős hullámok csapnak le a West Cliff Dr.-re, és a West Cliff Dr.-t Peltontól Almarig le fogják zárni. Ezek az intenzív hullámok nagy sziklákat is nyomnak az útra. Kérjük, legyen óvatos minden víztest közelében, mert továbbra is erős szélre figyelmeztetünk, és veszélyes körülmények is előfordulhatnak” – erősítették meg a város illetékesei.Arról is beszámoltak, hogy a környék lakóinak kerülniük kell az árvízi figyelmeztetés hatálya alá tartozó víztesteket.

Miután bombaciklon elérte az öböl környékét, a légköri folyó esőt, szelet és áradásokat hoz

Az öböl térségét szerdán elért bombaciklus-vihart követően a légköri folyó továbbhaladt, és jelentős károkat okozott esővel, széllel és áradásokkal.

CBS News kijelentette, hogy a viharcellák csütörtökön egész nap elszórtan záporokat és potenciális zivatarokat hoznak az Öböl térségébe. Végül ez végre elvékonyodik. Csütörtökön enyhe vagy mérsékelt csapadék várható. A már telített talajokra eső további esőzések árvízveszélyhez vezethetnek. Ez azt jelenti, hogy Flood Watch volt érvényben.

Bár a nagy szélre vonatkozó figyelmeztetés csütörtök reggel véget ért, a magasabb terepekre szél figyelmeztetést adtak ki. A széllökések 40-65 mérföld/órás tartományba estek.

A térség szerencséjére csütörtök estétől péntek reggeltől szárazabb időjárás várható. A Bay Area egy kis szünetet tartana a bombaciklon és a légköri folyó után.

Közben azt jelentették, hogy az aptosi Seacliff State Beach egyik mólója összeomlott a bombaciklon során. Az állam partjainál okozott kiterjedt károkra válaszul Gavin Newsom kaliforniai kormányzó szükségállapotot hirdetett. Ennek célja a klón és a légköri folyó által okozott pusztítás kezelése.

'Kalifornia mozgósít, hogy megvédje az embereket a közelgő vihar hatásaitól' - jelentette ki Newsom kormányzó. 'Ez a rendkívüli állapot lehetővé teszi az állam számára, hogy gyorsan reagáljon a vihar kifejlődésére, és támogassa a helyi tisztviselőket a folyamatos reagálásban.'

A szükségállapot kihirdetésének részeként azt tanácsoljuk, hogy a kaliforniai lakosok kerüljék a nem feltétlenül szükséges vezetést. Az államon belülieknek azt is tanácsolják, hogy áramkimaradás esetén tervezzenek akkumulátorokat és más alternatív áramforrásokat.

Szerkesztő Választása