A modern technológia lehetővé teszi az embereknek, hogy olyan dolgokat hajtsanak végre egy jó cél érdekében, amelyeket e nélkül nem tudnának megtenni. Például a michigani seriff osztály, amely csúcstechnológiás légpárnás járművel mentett ki egy fagyott hattyút, nagyon menő volt.

A történetet korábban megosztotta United Press International . December 23-án az Oakland megyei seriff hivatala aktiválta kutatási és mentőcsapatát. Az Orion településen található Voorheis-tóról szóló jelentésre válaszoltak. A sikeres mentőakcióról videót is megosztottak Youtube készítette: MLive.

https://www.youtube.com/watch?v=XSOuEuAkD3Q

Mentőcsapat légpárnás járművel szabadít ki egy fagyott hattyút a jégből

A mentőcsapat a légpárnás járművel feltörte a reszkető hattyú körül fagyos jeget. Az eredeti terv az volt, hogy annyi jeget törjenek meg, hogy a hattyú utat tudjon úszni a part felé. A madár azonban elakadt, és proaktívabb mentési kísérletet hajtottak végre. A légpárnás jármű átsiklott a befagyott tavon. A mentők ezután egy takaróba szedték a fagyos madarat, és biztonságos helyre helyezték át. A hattyút most lábsérülése miatt kezelik az Oakland megyei állatvédelmi központban.A csúcstechnológiás drónok segítenek nyomon követni az elejtett szarvasokat

A technológia azt is megváltoztatja, ahogyan az emberek vadásznak és halásznak a modern Amerikában. A drónok vadászat vagy vadászati ​​kirándulások során történő használata összetett kérdés. Az állami hal- és vadon élő állatokkal foglalkozó ügynökségek az interneten közzétett szabályozásokat tartalmaznak az olyan technológiákról, mint a drónok és a nyomkövető kamerák.

Begurulás a technológia teljes ereje, amely segít a vadászoknak visszaszerezni egy elejtett szarvast etikailag elfogadható, és potenciálisan jó dolog lehet. Mindenekelőtt megakadályozhatja, hogy a vadhús teljes betakarítása elpazaroljon, mert kiszáradt a vérnyom, vagy a bak valami megtalálhatatlan pataklyukba görnyedt.

A vadászati ​​puristák valószínűleg visszaszoríthatják a drónok használatát a vadászat bármely részében. De bizonyos szempontból az egészet működő technológiának a működtetése hasonló más vadászati ​​ismeretek elsajátításához. Mint például a nyomkövetés és a vérnyomozás. Sportetikai szempontból ez nem sokban különbözik attól, hogy nyomkövető kutyákat használnak a leütött szarvasok felkutatására.

Kereskedelmi minőségű drónok és csúcstechnológiás hőkamerák segítenek a vadhús megmentésében

Érdekes lesz látni, hogy ez a fajta technológia hogyan integrálódik a vadászati ​​kultúrába és a szabadtéri iparba az elkövetkező években.

A 31 éves David Yoder a Drone Deer Recovery ötlete mögött álló srác. Kereskedelmi minőségű drónokat és csúcstechnológiás hőkamerákat használ, hogy erősen erdős és nehezen fellelhető helyeken keressen olyan szarvasokat, amelyekről a vadászok tudják, hogy lelőtték, de nem tudják megtalálni.

„Ez volt az oka annak, hogy kitaláltam – szerettem a vadászatot, és utáltam azt az érzést, amikor tudtam, hogy elütöttem egy szarvast, de nem találtam meg” – mondta korábban Yoder. 'Amint a drónok technológiája fejlődött, és elég jók lettek a feladat elvégzéséhez, úgy gondoltam, nincs ok arra, hogy ezt a módszert ne használhassuk szarvasok helyreállítására.' Még felvételeket is megosztott az egyik drónjáról egy szarvasvadászat során az Instagramon .

Szerkesztő Választása