Egy vad, de szívmelengető találkozás egy fiatal Michigan állam áthelyezéséhez vezetett Fekete medve miután egy helyi gazda alva találta a szarvasmarha istállóban.

„Amikor úgy döntött, hogy egy szarvasmarha istálló a barlangja télen, de az emberek emlékeztetnek rá, hogy nem… És elég kedvesek ahhoz, hogy egy új barlangba költözzön, amelyet alvás közben készítenek” – írja a Michigan DNR az első fotójukon. Belül egy vidám vadvédelmi tisztviselő mosolyog, miközben megtámasztja a megnyugodott medvét. Maszkot és szájkosarat viselve, amely segíti a vadon élő állatok megnyugtatását a tranzit során, a fiatal ursine egy új otthonra ébredne, amelyet csak neki építettek.

A DNR vadcsapata január 15-én elaltatta az egyéves (egy év körüli medve) medvét, miután egy Marquette megyei farmertől felhívott:– Ezt az egyéves medvét egy Marquette megyei istállóban fedezték fel… Szundik a szénabálák között. Szerencsére egy természetvédelmi tisztnek és néhány vadbiológusnak sikerült egy új barlangba juttatni ezt a fickót az állami földön. Aludj jól!' A michigani DNR folytatódik Twitter .

– A medve egészen szépen beállt az istállóba. Volt egy szép kis szénafészke, és gabonát evett, amikor gabonáért akart menni” – mondja Brian Roell, a DNR vadbiológusa. M Live az eset utáni interjúban. – Tehenek az istállóban, hogy társaságot teremtsenek neki, és rádió szólt. Azt hitte, magasan él a disznóságtól.

Ami a kezdeti felfedezés történtét illeti: „Azt hiszem, a medve valószínűleg jó ideig az istállóban volt. De véletlenül egy csomó fűrészárut raktak ki az istállóba szombaton, és a medve felébredt, és kirohant az istállóból” – teszi hozzá Roell.

A Michigan Black Bear megszerzi a saját barlangját a DNR jóvoltából

Az egyéves felfedezés az első olyan eset, amikor Roell és kollégái valaha is hallottak arról, hogy egy medve egy michigani lakos pajtájában feküdt le télen. Ettől függetlenül a medve egészen meglepetésre ébredt. A fekete medvék nem igazi hibernálók , és a legtöbben nem lépnek át a többi hibernált állat teljes mély álomba. Így ez az egyéves kizökkenthetett a téli szunyókálásból. De nem hiába.

Kezdetben a gazda megpróbálta elriasztani a medvét az istállójából. Az egyéves azonban nem sokkal később visszatért, és arra késztette, hogy hívja a DNR-t segítségért. Így az egész helyzet oda vezetett, hogy a DNR megalkotta a medvének saját barlangját az állami földön.

Körülbelül 25 mérfölddel arrébb a biológusok új barlangot ástak ki egy kidőlt fa alatt, majd kibélelték a gazdától adományozott szénával. Ott beterítették a fiatalt új otthonába a reményeik szerint (legalábbis) a tél hátralévő részében.

„Ott hagytuk, és azt mondtuk neki, hogy viselkedjen, és maradjon ott” – emlékszik vissza nevetve Roell. Minden bátorításra szüksége lesz, mivel az egyévesek különösen koraszülöttek lehetnek az anyjuktól távol töltött első évükben. Az egyéves időszak az, amikor a fekete medvék saját magukra ágaznak , és próbára kell tenniük az anyjuk által tanított viselkedésmódokat.

Amint beérett és tenyésztésre kész, a fiatalnak rengeteg feketemedve párja közül választhat. Roell idézi a „egészséges és virágzó” feketemedve populáció Michiganben . A számok szerint ez jó 10 700 medve a Felső-félszigeten, és körülbelül 2200 az Alsó-félszigeten.

Szerkesztő Választása