Tonga meztelen zászlóvivőjeként debütált a 2016-os Rio de Janeirói Nyári Olimpián és a2020-as olimpia Tokióban, Pita Taufatofua visszatért zászlóvivői feladataihoz. Ezúttal több testolajjal.

A Twitter követői a közösségi média felületén ájultak el a sportoló nyilvánvalóan jó fizikumától a 2020-as olimpia pénteki (július 23-i) megnyitóján. Pita a 2016-os, 2018-as és 2020-as olimpián szerepelt. Tongai taekwondo gyakorló és sífutó.

A tokiói olimpia ünnepségén való megjelenését követően Taufatofua gratulált Tonga másik zászlóvivőjének, Malia Pasekának. Csodálatos munkát végzett, és utat mutatott a nők és a fiatalok nagyobb arányú sportolásában Tongában – írja Pita. Nagyon büszke arra, hogy az első női taekwondo olimpikonunk mellett sétálhatok!

Pita Taufatofua az első olimpiája előtti életről beszél

Egy 2018-as interjúban Kozmopolita , Pita Taufatofua arról beszél, hogy mi ihlette őt arra, hogy olimpián akarjon szerepelni. 12 éves koromban Paea Wolfgramm megnyerte az [ezüst] médiát a westlingi olimpián. Sorakozott az utcákon, eljött mellette és integetett. Azt mondtam magamban: „Egyszer olimpikon leszek.” És most itt vagyok!

Pita elmondja, hogy az olimpiára jutás 20 éves küzdelem volt számára. Csodálatos családom van, de [nehéz időket éltünk át anyagilag a felnőtté válás során. Nyolc családtagja élt egy egyszobás házban. Ő is félig szereplő, ami félig nyugati és félig tongai. [Gyerekként] meg kellett küzdenem magamért, különben folyton zaklatott lettem volna

Taufatofua azt is viccesnek tartja, hogy félmeztelen felsőteste vírusos lett az előző olimpiákon. Nem az a cél, hogy ez a férfiasság szimbóluma legyünk, mert ez olyan felszíni szint – magyarázza. A sportoló azt mondja, hogy ha a megjelenése lehetővé teszi számára, hogy üzenetet közvetítsen mások felé, akkor azt akarja eljuttatni. Egyáltalán nem zavar, valódi problémák vannak a világon.

Pita felidézi az egyik srácot, aki világbajnok volt a sífutásban, és azt mondta, hogy ragaszkodnia kell ahhoz, hogy ne vegyen fel inget. De azt hiszem, a karma azért kapta meg, mert nem jutott ki az olimpiára. Majd kijelenti, hogy újdonsült családját használja fel annak az üzenetnek a közvetítésére, hogy számára teljesen mindegy, hogy sikerül-e vagy nem. Továbbra is próbálkozom, és ezt az üzenetet közvetítem az emberek felé. Csak próbálkozz tovább.

A 2020-as olimpián való részvétellel kapcsolatban Taufatofua hozzáteszi, hogy ha mégis versenyezne, kipróbálna egy másik sportágat, vagy valami olyasmit, amit szeret, a vizet. Soha senki nem végzett három különböző sportot [az olimpián].

Amikor nem a taekwondóra és a síelésre összpontosít, Pita UNICEF-nagykövetként szolgál, és hajléktalan jótékonysági szervezetekkel dolgozik. Mérnöki végzettsége is volt, jelenleg a mesterképzésen dolgozik.

Szerkesztő Választása