Ha hatalmas puffanást hallott a tévében vasárnap este, akkor az aOscar-díja nézettség csak óriási mértékben csökkent a nézettségben.

Hétfőn a Nielsen Live+Same Day előzetes országos számai 58 százalékos visszaesést jeleznek a 2020-as műsorhoz képest. Átlagosan 9,85 millió néző döntött úgy, hogy ráhangolódik a filmszakma legjobbjait elismerő Oscar-gálára. Ez 13,75 milliós nézettségcsökkenést jelent 2020-hoz képest.

Az Oscar, amelyet az ABC vitt, sorozatban harmadik éve ismét nem volt fő műsorvezetője. A COVID-19 világjárvány miatt korábbi Oscar-show-k lecsupaszított változata is volt.Az Oscar-díjak száma összeomlik a fontos demográfiai tartományban

Egy kulcsfontosságú demográfiai területen Variety jelentették hogy a 18-49 év közötti felnőttek csak 1,9 százalékot értek el. Ez 64 százalékos csökkenés 2020-hoz képest.

Vessük ezt szembe az előző számokkal. A 2019-es Oscar-díj 7,7-es besorolást kapott a 18–49 éves felnőttek körében, és 29,6 millió nézőt. Noha 2018-hoz képest 12 százalékkal nőtt, ez a nézettségi adat a második legalacsonyabb nézőszámot jelentette az Oscar-díjátadó televíziós közvetítésnek. A 2018-as év hozta a korábbi legalacsonyabb nézettséget, 26,5 millió nézővel.

Az Oscar-diák azonban csak a díjkiosztók kiterjesztése, egyszerűen nem vonzzák a szemet a tévé képernyőjére. A Golden Globe- és a Grammy-díjak értékelése is csökkent. Úgy tűnik, hogy az ilyen típusú műsorok elveszítik vonzerejüket a nézők számára.

Mi volt az Oscar-gálával vasárnap este? Az ESPN alapszakaszban vasárnap esti baseballmeccset játszott a San Diego Padres és a Los Angeles Dodgers között. Más hálózatok rendszeres műsorokat indítottak a díjátadón.

Néhány Oscar-néző úgy döntött, hogy a baseball jobb, mint a díjátadó

A közösségi médiában néhány néző azon kapta magát, hogy az Oscar-gáláról baseballra váltott. A Dodgers végül 11 inning alatt 8-7-re kikapott a Padrestől. Maga a meccs több mint öt órán át tartott, és a kilencedik játékrészben San Diego 7-1-es hátrányból nyert.

Néhányan valószínűleg furcsának találták az Oscar-gála befejezését. Joaquin Phoenix színész adta át a legjobb színésznek járó díjat, de ahogy csinálta, felkeltette az emberek tekintetét.

A Walk the Line-ben Johnny Cash-t alakító Phoenix egyszerűen elolvasta a legjobb színész jelöltjeit. A befejezés után bejelentette, hogy Anthony Hopkins a győztes, és gyorsan köszönetet és jó éjszakát ajánlott a nézőknek és a társadalmilag távolságtartó közönségnek.

Sokan azt hitték, hogy a néhai Chadwick Boseman fogja elnyerni a kitüntetést. De ez nem történt meg, mivel az Oscar-szavazók Hopkinst választották.

Bob Hope többször is az Oscar-díj házigazdája

Az Oscar-műsoroknak sok házigazdája volt az évek során. A néhai színész-komikus, Bob Hope 19 alkalommal vezette a díjátadót, majd Billy Crystal kilencszer, a késő talk-show házigazdája, Johnny Carson öttel, Whoopi Goldberg és a néhai színész Jack Lemmon pedig négyszer.

Míg az Oscar-tisztviselők még lábadoznak a vasárnap esti show után, valószínűleg némi aggodalommal nézik a nézettséget. Úgy tűnik, a nézők visszariadnak a díjátadóktól. Ahogy abbahagyják a nézést, az befolyásolja a hálózat hirdetési bevételeit. Leállnak a díjshow-k adása a hálózati televíziókban? Ezt még látni kell.

De az olyan számok, mint a vasárnap esti Oscar-gálán szereplők, határozottan elindítanak egy csomó beszélgetést.

Szerkesztő Választása