Yoshio Yoda, aki Fujit alakította az ABC II. világháborús szituációs komédiában McHale haditengerészete , január 13-án halt meg 88 éves korában. Yoda az édes természetű japán hadifoglyot alakította, akit az amerikai tengerészek tiszteletlen bandája barátkozott össze. Yoda a kaliforniai Fullertonban halt meg. McHale haditengerészete 1962-66 között futott Ernest Borgnine főszereplésével.

Yodát szintén James Yoshio Yoda követte színészi karrierje után a Toyota Hawaii ügyvezetőjeként. Tokióban született, és jogot tanult a japán Keio Egyetemen, mielőtt a színészi pálya mellett döntött. Amikor Yoda az Egyesült Államokba költözött, beiratkozott a Dél-Kaliforniai Egyetem filmes iskolájába.

Yoshio Yoda nagy kitörést ért el az MGM „The Horizontal Liutenant” című filmjében

1961-ben, amikor az MGM film producerei A vízszintes hadnagy megkereste az USC-t, és keresett egy fiatal színészt, aki kétnyelvű japánul és angolul beszélt, Yodát ajánlotta. Yoshio Yoda kapta a szerepet, és az ő teljesítménye közvetlenül vezetett a szerephez McHale haditengerészete sorozat és két játékfilm adaptáció, Határidő jelentéseket.Yoda a Seaman 3. osztályú Fujiwara Takeo Kobiashit játszotta, de újdonsült amerikai barátai gyengéden Fuji néven ismerték. A színész a Japán Birodalmi Haditengerészet egy dezertőrjét alakította, akit többé-kevésbé a szabályokat megszegő PT-73-as legénysége, amelyet hadnagy vezet, többé-kevésbé magához vett. Quinton McHale, akit Borgnine alakít. A csendes-óceáni szigeten, Taratupa bázisán állomásozó legénység elrejtette Fudzsit a könyv szerint savanyú arcú Wally Binghamton kapitány elől, akit Joe Flynn alakít.

Utána McHale haditengerészete 1966-ban törölték, Yoshio Yoda megjelent egy 1969-es epizódban. Szerelem, amerikai stílusban. Ezután vállalati karrierre lépett. Fullertonban történő visszavonulása előtt a Toyota Hawaii alelnöke volt Honoluluban. Yodát fia, Edward Yuji Yoda előzte meg. A színész kérésére istentiszteletet nem tartanak.

Gavin MacLeod, Tim Conway is szerepelt a Sitcomban

A többi szereplő McHale haditengerészete köztük Gavin MacLeod és Tim Conway. Mindketten nagyobb sikereket érnének el más műsorokban. MacLeod játszotta a Murray Slaughtert A Mary Tyler Moore Show míg Conway kiemelt előadóként szerepelt a A Carol Burnett Show . Egy másik figyelemre méltó szereplő Carl Ballantine volt. Gyakran szerepelt a varietéban „The Great Ballantine” néven, egy varázslatos vígjátékként.

Conway egy 2016-os interjúban Fox hírek , némi betekintést nyújtott a miértbe McHale haditengerészete mindössze négy évad után törölték. „Igen, négy év volt feketén-fehéren” – mondta. „Színesek lettek, és az ötödik évben színezni is kellett. Úgy gondolták, hogy soha nem fogják tudni továbbadni a négy évet feketén-fehéren, ezért lemondták.”

Szerkesztő Választása