Nincs kétféleképpen, a vadászat egy alaposan megvizsgált és félreértett sport. Arról, hogy a vadászat etikus-e, különböző vélemények vannak, mégpedig erősek. A felszínen a vadászatot ellenzők általában arra hivatkoznak, hogy semmilyen okból nem kell állatokat megölni.

Ez azonban nem így van, ha egy kicsit mélyebbre ásunk. Sok nem vadász – sőt néhány lelkes vadász sem – nem ismeri fel a vadászat széleskörű, számos előnyét. A vadászat pozitív környezeti, ökológiai és gazdasági hatásai messze túlmutatnak magán a sporton. Valójában a vadászat kritikus fontosságú a vadon élő állatok és az általuk élő ökoszisztémák megőrzése és jóléte szempontjából.

Annak érdekében, hogy jobban felvilágosítsuk az embereket a vadászat előnyeiről, íme öt ok, amiért a vadászat jó dolog.https://www.youtube.com/watch?v=5FovrEUVKD0&feature=youtu.be A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: 5 ok, amiért jó a vadászat (https://www.youtube.com/watch?v=5FovrEUVKD0&feature=youtu.be)

1. ok – Konzerválás

Az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb ok az, hogy a vadászat anyagi forrást biztosít a vadon élő állatok védelméhez. Évente dollármilliók gyűlnek össze vadászati ​​engedélyek és díjak révén, amelyek közvetlenül aa vadon élő állatok megőrzése.

A vadon élő állatok védelme segít a vadon élő állatok és természetes élőhelyeik védelmében az egészséges vadállomány fenntartása érdekében. Emellett a természetvédelmi alapok segítenek a természetes ökoszisztémák helyreállításában, védelmében és fejlesztésében.

Továbbá az 1937 Pittman-Robertson törvény többletadót hozott létre, amely minden lőfegyverre vonatkozik,lőszer, és íjászfelszerelés vásárlás. A jogszabály éves szinten több mint 1,6 milliárd dollárt gyűjt a vadon élő állatok védelmére az Egyesült Államokban.

2. ok – Népességszabályozás

A vadászat az egészséges állatpopulációk visszaszorításában is rendkívül fontos. Minél jobban benépesítjük a városi területeket, és ahogy a városok tovább növekszenek, emberi lábnyomunk káros mellékhatásokkal jár a vadon élő állatokra.

Sajnos, ahogy behatolunk a vadon élő állatokba, a ragadozók és a zsákmány természetes egyensúlya megbomlik. Ez bizonyos állatpopulációk hatalmas növekedését eredményezi, amelyekben nincsenek természetes ragadozók, amelyek kordában tarthatnák a számukat. Például, ha túl sok a szarvas, az azt jelenti, hogy kevesebb az élelmiszer-forrás. Ez alultáplált és egészségtelen szarvasokhoz vezethet.

Ugyanez vonatkozik a ragadozók túlszaporodására is. Ha túl sok a ragadozó, az olyan állatok, mint a növényevő szarvasok, populációja csökken. Ezért az ökoszisztéma természetes egyensúlya felborulhat. Az egész az egyensúly fenntartásáról szól, hogy minden faj együtt élhessen.

3. ok – Gazdasági érték

A pénz mindig jelentős tényező minden virágzó iparágban, és ugyanez vonatkozik a vadászatra és a halászatra is. A nehezen megkeresett pénzüket szabadtéri kikapcsolódásra költő fogyasztók évente 887 milliárd dollárral járulnak hozzá az Egyesült Államok gazdaságához. Ez évente több mint 125 milliárd dollár adóbevételt jelent. Ráadásul maga az iparág 7,6 millió amerikait foglalkoztat.

Ha külön különválasztjuk a két iparágat, akkor is megdöbbentőek a számok. A vadászati ​​és halászati ​​fogyasztók összesen több mint 63,1 milliárd dollárnyi kiskereskedelmi kiadást tesznek ki évente, és a két iparág közel 483 000 amerikait foglalkoztat.

4. ok – Vadászat az orvvadászat ellen

Az orvvadászat az, amikor az emberek illegálisan vadásznak vagy fognak állatokat illegális területeken. Olyan fajokra is vonatkozik, amelyeket a tervezett vadászati ​​idényen kívül öltek meg, vagy olyan fajokat, amelyekre a vadászat teljesen ki van tiltva.

A vadászok jelentik az első védelmi vonalatorvvadászok fordulásaés a vadhulladék. A vadőrök nem tudják nyomon követni a föld minden centiméterét, így a vadászok létfontosságú szerepet játszanak az orvvadászat elleni küzdelemben.

Az igazi vadászok betartják és betartják a vadászati ​​és halászati ​​törvényeket, különösen azért, mert megvan az oka annak, hogy ezek a törvények érvényben vannak. Ez csökkenti az állatok orvvadászok általi etikátlan és jogellenes leölését. A vadászati ​​törvények és évszakok nemcsak a vadon élő állatok védelmét szolgálják, hanem a vadászokat is.

5. ok – Saját élelmiszer beszerzése

Sokan, akik kritizálják a vadászatot, rámutatnak arra, hogy a vadászok továbbra is kaphatnak húst a helyi boltokból és élelmiszerboltokból. Ezért úgy gondolják, hogy nem szükséges vadászni. A kritikusok közül azonban sokan nem veszik figyelembe, hogy az iparilag tenyésztett állattartás vitathatatlanul sokkal etikátlanabb, mint a saját vacsorájának megölése.

Számos tömeggyártású hústerméket embertelen gyakorlatokkal állítanak elő. Maguk az állatok gyakran csak azért élnek, hogy jövőbeli étkezésük legyen. Ezzel szemben a vadászott vadon élő állatok sokkal jobb, szabadabb életet élnek természetes élőhelyükön. Ráadásul a vadászok tudják, honnan származik a következő étkezésük, ha maguk ölik meg. Nincsenek adalékanyagok, mesterséges színezékek és hormonok sem a természetes vadon élő állatokban, amelyeket személyesen visznek be vadászatra.

Azok számára, akik nem rajonganak a vadászatért, ez rendben van. De remélhetőleg az öt ok elolvasása után megértik, hogy ennek számos előnye is van. A vadászat előnyös lehet a természetvédelem, a vadon élő állatok és a fogyasztók számára. A vadászat és horgászat pozitívumai azonban nem érnek véget csupán ezzel az öt példával. Bár ez egy jó kezdet.

Szerkesztő Választása