A Jacksonville Jaguars Travon Walkert, a georgiai vad és gördülékeny edge rushert választotta ki a 2022-es bajnokság 1. pickjével.NFLtervezet.

És ez a kiválasztás az elmúlt évekhez képest nagyjából olyan megrázó volt, mint Walker első lépése a hátvéd felé. Négy zsinórból álló hátvédet tört meg, akik az első helyen landoltak. Ezúttal a Jacksonville, miután 2021-ben a QB Trevor Lawrence-et választotta az első helyre, egy olyan játékos mellett döntött, aki zaklatja az ellenfél srácait.

Az első kör végére pedig további négy Georgia védő csatlakozott Walkerhez az NFL-ben. Ez NFL-rekordot állított fel, hogy a legtöbb védő ugyanabból az iskolából indult a nyitókörben.A draft már az indulástól fogva megragadt a védekezésnél. A Detroit a Michigan defensive end Aidan Hutchinsont választotta a 2. helyen. A Houston Texans az LSU shutdown cornerbackjét, Derek Stingleyt választotta. Ezután a New York Jets a Cincinnati cornerbackjét, Sauce Gardnert választotta a 4. helyről. Az oregoni Kayvon Thibodeaux öt defenzív játékos lett a sorban, a defensive end pedig a New York Giantsé lett. 30 év után ez az első alkalom, hogy ilyen jellegű védekezőfutás áll a draft élén.

Ellentétben a draft számos legnagyobb névvel, akik Las Vegasban gyűltek össze, Walker saját partiját tartotta körülbelül 70 barátja és családtagja számára otthon, Georgiában, egy helyi atlantai szállodában. Ő lett az ötödik bulldog az iskola történetében, aki megszerezte a hőn áhított No. 1 draft helyet. A többiek Frank Sinkwich (1943, Lions), Charley Trippi (1945, Cardinals), Harry Babcock (1953, 49ers) és Matthew Stafford (2009, Lions).

Az ország bajnoki címvédője, Georgia ritka levegőbe kerül. Az egyetlen további iskola, amelynek összesítésében öt 1. helyezett van, a Notre Dame, Oklahoma és USC.

Miért válassza Travon Walkert az 1. választásnak? Ez az Ő atletikussága

Miért Travon Walker? Az NFL áhítozta a rohamozókat és a támadószerelvényeket, amelyek megvédik a hátvédet a csúnya védőktől. Walker csak egy évet kezdett Georgiában. Az előző szezonban 37 szerelést, hat sacket és egy csapatmagasságú, 36 hátvédnyomást jegyzett. A Scouts igazán felfigyelt Walkerre, amikor a védőfalember lerohanta az alabamai fogadó Agiye Hallt körülbelül 26 yardról a nemzeti bajnoki meccsen. Walker az egész bajnokság során megmutatta tudását. Egy vadpecsételő zsákot is készített.

Travon Walker, aki 1. lett a 2022-es NFL drafton, a nemzeti bajnoki címmérkőzésen az Alabama fogadója, Agiye Hall ellen küzd. (Dylan Buell/Getty Images)

Az NFL Combine-nál, amely annyira kulcsfontosságú a drafthoz, Travon Walker megmutatta atletikusságát. 6 láb-5 és 272 fontot mért. Mégis futott egy 4,51 másodperces 40 yardot. Az ideje gyorsabb volt, mint az Indyben futott 12 vevőé. Megmutatta ugrásait egy 35,5 hüvelykes függőlegessel és egy 10 láb, 3 hüvelykes távolugrással is. A mérhető minden, amit egy edge rusherben akarsz az NFL-ben.

Ez az első alkalom, hogy egy védőfal első helyezett lett, mióta Cleveland 2017-ben a Texas A&M Myles Garrettet választotta. 2000 óta csak a dél-karolinai Jadeveon Clowney (2014), az észak-karolinai Mario Williams volt az első helyen. (2006) és a Penn State-i Courtney Brown (2000).

Az Alabama elkapója, Jameson Williams része volt egy NFL drafton a fogadókon. (Fotó: Jeffrey Brown/Icon Sportswire a Getty Images-en keresztül)

Egy támadó vonalember végül bejutott a draftba

Egy támadójátékos végre felkerült a táblára hatossal. Ekkor választotta a Carolina Panthers a North Carolina State támadófalát, Ikem Ekwonu-t. Megkezdte a rohamot a támadójátékosokon. A New York Giants az Alabama beállóját, Evan Nealt választotta a 7. helyre. Az Atlanta a USC védőjét, Drake Londont választotta a 8. helyre, a Seattle pedig a Mississippi állam beállóját, Charles Crosst vette át kilencen. Az Ohio State elkapói, Garrett Wilson (New York Jets) és Chris Olave (New Orleans) a 10. és 11. helyen végzett. Aztán Detroitba ment az Alabama fogadója, Jameson Williams, aki az országos bajnoki mérkőzésen elszakadt az elülső keresztszalagja.

A Philadelphia Eagles a 13. számú választással lekapta Jordan Davist, a mamut Georgia védőfalát. Ők voltak a harmadik csapattársak az első körben. A Baltimore a Notre Dame gárdáját, Kyle Hamiltont választotta. Aztán a Houston Texans ragaszkodott az o-line témához, és a Texas A&M gárdáját, Kenyon Greent választotta.

És végül egy hátvéd meghallotta a nevét. A Pittsburgh Steelers kitartott a szülővárosi gyerek mellett, és a 20. kiszemelttel Kenny Pickettet választották ki. Ez a legutolsó, amire egy QB várt 1997 óta. Ben Roethlisberger az előző szezon végén vonult vissza. A Steelers pedig pusztító veszteséget szenvedett a hónap elején, amikor Dwayne Haskins tartalékos hátvéd meghalt egy autóbalesetben.

Pickett nem volt Vegasban a draftpartin. Ehelyett az egykori Párduc New Jerseyből nézte. Ő volt az egyetlen hátvéd, aki elment az első körben. És nem voltak futók.

Szerkesztő Választása